We love kerst! Binnenkijken in kershuizen

Inspiratie tijd: 4 minuten

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken met de kerst. De pandemie woekert over onze aarde, maar binnen versieren wij onze huizen. Hier doen wij echte interieur liefhebbers altijd erg ons best voor en hoe zonde is het dat bijna niemand hier nu van kan genieten. Met die gedachte heb ik als blogger in samenwerking met Furnlovers een serie van drie binnenkijkblogs georganiseerd.

In deze tweede blog nemen we een kijkje in het huis van Karen Verhoeven.

       

Karen heeft jaren als ergotherapeut gewerkt, maar voelde altijd al dat ze interieurontwerpster wilde worden. Een opleiding interieurstyling en bouwkunde volgde en nu werk Karen sinds 2018 volledig als interieurontwerpster. “Tijdens mijn werk als ergotherapeut was ik ook altijd al met interieur bezig. Als ik voor een instelling of een particulier ergonomische aanpassingen aan het doorvoeren was, zorgde ik er meteen voor dat het totaalplaatje er mooi uitzag. Nu is het omgedraaid en ben ik het interieur aan het ontwerpen, maar zorg ik ook meteen dat de ruimte prettig werkt. Eigenlijk een gouden combinatie!”

De interieurstudio van Karen heet  Hjemmeby. “Hjemme betekend thuis in het Deens. Dat is precies waar het bij mij om draait wanneer ik een ontwerp voor iemand maak. Je kunt iemand niet een ontwerp opleggen. Maar door het samen met de klant te vormen, stapje voor stapje, krijg je uiteindelijk een huis dat je letterlijk omarmt; waar je je thuis voelt. Dat vind ik het allerbelangrijkste gevoel en daar sta ik voor”.

De stijl van Karen is een bonte gezelligheid. “Ik zou het omschrijven als eclectisch Scandinavisch. In Nederland associëren wij Scandinavisch alleen met een ingetogen stijl van veel hout met wit, grijstinten of vergrijsde groenen. Maar wij vergeten hier de kleurrijke kant die daar juist ook heel erg bij hoort. Kijk bijvoorbeeld naar Kopenhagen met zijn kleurrijke huizengevels, de dieprode en warmgroene kleuren in Noorwegen en het kleurrijke Deense design”. Karins woning laat goed zien hoe de twee geliefde stijlen van deze tijd, eclectisch en Scandinavisch, prachtig met elkaar mixen. Het geeft een heel modern resultaat. “Mensen zijn snel bang om kleur te gebruiken. Mijn tip is altijd om het gewoon te doen. Je kunt het altijd weer oververven. Maar kleur voegt zoveel persoonlijkheid toe aan je huis. Zonde om het niet te durven”.

    

Karen woont in een twee-onder-een-kapwoning in Dalfsen. De woning komt uit 1973. “Toen wij deze 4 jaar geleden kochten, zijn wij er meteen ingetrokken met onze 4 kinderen. Beetje bij beetje zijn wij alles aan het opknappen. Mijn man is (docent) meubelmaker en ook de kinderen hebben veel gevoel voor styling. Het is een leuk familieproject”.

Deze kasten heeft mijn man gemaakt.

“Met de kerst zijn wij meestal op de Waddeneilanden. Ik neem dan wel altijd leuke kerstversiering mee, want dat vind ik het leukste aan kerst. Met name de lichtjes en kaarsjes om ons heen vind ik heerlijk. Nu we thuis zijn met de kerst door corona mag het van mij qua versiering allemaal wat uitbundiger zijn. Gezelligheid in overdaad! Ik heb normaalgesproken ook altijd verse bloemen in huis en nu met de kerst heb ik veel eucalyptus, amaryllis en roze gerbera’s staan”.

        

Alle foto’s zijn afkomstig van @studio_hjemmeby

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Laat jouw trap dichtmaken door Stairz

Een open trap kan een prachtig designelement zijn in een huis. Het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *