Wat wordt het design van de nieuwe keuken?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toen wij ons huis voor de eerste keer zagen waren we op slag verliefd. Binnen twee dagen hadden we het gekocht. Waar we minder verliefd op waren was de keuken. Maar we moesten snel over en stelden andere prioriteiten. Nu, na twee jaar zijn we een verbouwing en een droomkeuken verder.  

Droom keuken

Dit is ons derde huis, en ook de derde keuken die wij realiseerden. We hebben dus de nodige ervaring, dat helpt. Bij de vorige keuken hebben we het ontwerp zelf gemaakt. Dat is ons erg goed bevallen. Dus ook nu zijn we zelf aan de slag gegaan met ontwerpen, tekenen en meten.

Licht en ruimte
Wij hebben ervoor gekozen om het halve muurtje tussen de kamer en de keuken weg te halen. Een deel van het aanrecht steekt nu uit in de woonkamer als kookeiland. Dat vonden we best een gok: wordt het niet een te massief blok? Maar we zijn erg blij met het resultaat. Als je kookt heb je nu direct contact met de kamer. En het geeft zoveel meer licht en ruimte!

Droom keuken

Praktische keuzes
Bij een nieuwe keuken hoort ook een aantal praktische vragen. Waar komen de meest belangrijke onderdelen, zoals het kook- en spoelgedeelte, het werkdeel en de apparaten? Welke apparaten? En hoe zorg je ervoor dat je elkaar niet in de weg loopt? En voor ons ook belangrijk: hoe regelen we voldoende opbergruimte?

Droom keuken
 bron

Keukendesign
Naast de praktische vragen zeker zo belangrijk en ook zeker zo leuk: wat wordt het design van de keuken? De basis van onze keuken is wit met stoer grijs en houtaccenten. Veel woonbladen en Pinterest waren onze belangrijkste inspiratiebronnen. Wij hebben voor een greeploze basis gekozen. Apparaten, het keukenblad en de wandplank hebben we vervolgens allemaal los besteld. Ons aanrecht is van Dekton: een materiaal met een steenachtige uitstraling dat onverwoestbaar is. Het maakt het helemaal af en geeft het echt een prachtige uitstraling. Boven het kookgedeelte is de afzuigkap in het plafond verwerkt. Zo kunnen we optimaal profiteren van het licht en hangt er niets in de weg.

4-achterkant

Kers op de taart was natuurlijk het afstylen van de keuken met mijn favoriete keukenspullen. Daarmee blijf ik eindeloos variëren. In bestelling staan nog twee krukjes voor bij het kookeiland. Ik ben erg benieuwd hoe die staan. Dat resultaat zien jullie binnenkort terug op mijn Instagram account!

Droom keuken

 Liefs, Maike

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Planten in huis: jouw ticket to the tropics!

Ik hou d’r van: planten! Het geeft je interieur gelijk een warme...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *