Wat te doen tegen een gekke geur in huis?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het is natuurlijk niet prettig als je thuis komt van een lange werkdag in een huis met gekke geurtjes in huis. Wat geeft die vieze geur af? Wat kan ik zelf doen tegen deze gekke geuren? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze blog!

Wat is die gekke geur

Meerdere dingen hebben een vieze geur. Denk aan zweet, riool, urine, rook, zweet, chemische geuren, bedorven geur en een muffe geur. Dit zijn vrij voor de hand liggende geuren. Je zult wel denken: “aan deze geuren kan ik toch wat doen?” Als je bijvoorbeeld lang een bedorven product laat liggen in de koelkast en je ruimt het bedorven product na een tijdje op, kan het zo zijn dat de guur blijft hangen. Dit geldt ook voor andere geuren. Neem de riool lucht. Als je na een lange tijd pas wat gaat doen aan rioolproblemen, kan het ook hier zo zijn dat de rioollucht niet vanzelf verdwijnt. Het is dus van belang dat zodra je een vreemde geur ruikt je het probleem oplost. Om te voorkomen dat de geur langere tijd blijft hangen!

Wat moet je doen bij een gekke geur?

Als je een gekke of vreemde geur op je werk of in je huis ruikt kun je meerdere dingen doen. Opsporen geurproblemen? Begin eens met zoeken naar waar de geur vandaan komt. Als je de oorzaak hebt gevonden is het mogelijk om het zelf op te lossen. Soms is het niet zelf op te lossen. Dan blijft de geur bijvoorbeeld hangen of is het probleem te groot. Dan kun je een bedrijf inhuren, die jouw geurproblemen kan oplossen. Zij doen een onderzoek en kijken wat ze eraan kunnen doen om de gekke geur te verhelpen. Het kan ook voorkomen dat je niet weet wat voor een geur het is of waar de geur vandaan komt. De gespecialiseerde bedrijven kunnen zien door middel van diverse testen wat voor geur het is en zelfs waar het vandaan komt.

Zelf nare geuren verwijderen

Er zijn natuurlijk ook geuren waar je misschien wel dagelijks mee te maken hebt. Er zijn simpele manieren om deze dagelijkse geurtjes te laten verdwijnen. Om nare geuren te laten verdwijnen is azijn echt een wondermiddel. Koken is iets wat je (bijna) dagelijks doet, maar dit geeft vaak wel een geur af. Als een afzuigkap niet goed genoeg is kun je na het koken ook een pannentje met daarin azijn opzetten; dit haalt de geur weg. Als je zelf geen roker bent maar er toch wel mensen in huis roken is dat natuurlijk geen prettige geur. Zet na het roken de ramen en deuren open om te luchten, maar zet ook een schaaltje azijn neer. De sigarettengeur zal verdwijnen. 😉

Heb je zelf ook wel eens last van nare geuren? Welke geuren dan? Wat doe je er tegen? Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Het voorjaar in huis!

Eindelijk! Het is weer langer licht, de zon laat zich weer wat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *