Wat niet mag ontbreken in je huis: jaloezieën

Inspiratie tijd: 3 minuten

In een huis kunnen we niet zonder raamdecoratie. Ik moet er in ieder geval niet aan denken dat mijn ramen ‘s avonds niet bedekt kunnen worden en je je in een soort etalage bevindt. Steeds meer mensen kiezen voor jaloezieën. Dat begrijp ik wel, want het is een echte must voor in je huis! Ik vertel je graag meer over deze mooie raamdecoratie.

Sfeer

Een jaloezie geeft enorm veel sfeer aan je huis. Het creëert gezelligheid en ziet er mooi uit. Voor elke stijl is wel een geschikte jaloezie. Bij een Scandinavische stijl past bijvoorbeeld een houten jaloezie goed, maar bij een stoer industrieel interieur is een strakke aluminium jaloezie ook weer erg mooi. Daarnaast bepaalt de kleur ook veel.

Zelf heb ik gekozen voor grijze jaloezieën, omdat ik ook veel witte muren heb thuis. Dan doorbreekt het een beetje! Toch vind ik zwarte jaloezieën ook nog steeds erg tof! Het geeft zo’n stoere look… Ik zal je later in deze blog meer vertellen over kleuren.

Praktisch

Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar het is ook nog eens super praktisch! De jaloezieën kun je eenvoudig omhoog en omlaag trekken. Je kunt de jaloezieën ook draaien om zelf je lichtinval te bepalen. Hierdoor heb je natuurlijk licht, privacy en ook nog eens zonwering. Niet alleen de jaloezie zelf is praktisch, maar het monteren ervan gaat ook vrij gemakkelijk en snel. Dus ook voor de minder handige mensen onder ons is het geen probleem!

Verschillende materialen

Je kunt de jaloezieën in verschillende materialen bestellen. Denk aan hout, kunststof en aluminium. Een houten jaloezie geeft veel sfeer en een huiselijk gevoel. Ik vind dit erg mooi passen in de woonkamer! De kunststof jaloezie is vooral erg praktisch, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook zijn kunststof jaloezieën geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, want het kan goed tegen vocht.

Welke kleur jaloezie?

  Je hebt niet alleen materialen die bij je stijl passen. Ook de kleur kun je aanpassen aan jouw stijl! De kleur van de jaloezie is erg belangrijk, want dit bepaalt de sfeer in een ruimte. De meest voor de hand liggende kleur is wit. Wit is makkelijk te combineren in de kamer, maar ook maakt wit de kamer ruimtelijker en lichter. Voor een gezellige knusse sfeer zijn warme kleuren, zoals bruin en beige, perfect. De felle kleuren, zoals rood en blauw, geven je kamer een gewaagde uitstraling. Als je dit mooi combineert en goed laat matchen in de ruimte kan dat erg mooi zijn. Het is maar net wat jij wilt!

Voordelen van jaloezieën

Hieronder heb ik een aantal voordelen van jaloezieën op een rijtje gezet.

1: Het geeft je privacy. Dus geen binnenkijkers meer.

2: Doseren van lichtinval. Je kunt zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen wilt laten schijnen.

3: Gemakkelijk schoonmaken. Door de verschillende draaistanden krijg je alles mooi schoon.

4: Eenvoudig en snel te monteren. Zelfs zonder klus ervaring. 😉

Hebben jullie thuis ook jaloezieën? Ik ben benieuwd! Liefs, Romée.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Gamma Nederland. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Vloerkleden trends van 2018

Vloerkleden geven echt sfeer in huis en voor elk interieur is er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *