Wat kleur met je interieur doet!

Inspiratie tijd: 4 minuten

We zien het steeds vaker in huizen en interieurtrends terugkomen: kleur! Iedereen durft sneller te kiezen voor meer kleur en ik vind het een superleuke ontwikkeling. Bovendien kun je echt een verschil maken met jouw interieur door kleuren te kiezen die bij jouw stijl, smaak en persoonlijkheid passen. In deze blog wil ik je een aantal voorbeelden laten zien en tips geven.

Hoe laat je kleur terugkomen in je interieur?

Kleur kun je op verschillende manieren toevoegen aan je interieur. Iedereen heeft tenslotte weer een andere smaak en voorkeur. Ik vertel je er graag meer over!

Verf je muren

De meest voor de hand liggende manier om meer kleur toe te voegen is door je muren te verven. Je kunt kijken naar de kleurtrends en vanuit daar een keuze maken. Zo is deze maand bijvoorbeeld de nieuwe kleurtrend van 2019 uitgeroepen: Spiced Honey. Een honingwarme kleur. Maar je hoeft natuurlijk niet per se de kleurtrends te volgen, want misschien zijn warme kleuren (zoals Spiced Honey) niets voor jou. Kijk eens goed naar de rest van jouw interieur: wat past bij jouw meubels, accessoires en natuurlijk jouw huis. Misschien heb je veel lichtinval in huis en komen sommige kleuren heel anders over dan je verwacht. Gebruik bijvoorbeeld een tester en kijk of een bepaalde kleur wel echt iets voor jou is.

Laat kleur terugkomen in woonaccessoires

Wil je liever een subtiele verandering toevoegen? Kies dan voor woonaccessoires die passen bij de kleur die jij wilt toevoegen in huis. Laatst was ik met mijn schoonmoeder aan het winkelen en toen zei ze: “ik wil een keer een andere kleur in mijn huis.” Al snel kwamen we hele leuke gekleurde kussens tegen die mooi bij elkaar paste, een leuke plaid… en voilà: daar is kleur!


Meubels en kleur!

Wat veel mensen vergeten is dat je kleur ook terug kunt laten komen in meubels! Een mooie, gekleurde fauteuil bijvoorbeeld of een toffe bank. Hou je van blauwtinten? Kies dan voor de fauteuil hieronder. Deze petrol kleur is én blijft een prachtige kleur. Je kunt de fauteuil gebruiken voor elk seizoen. Ideaal dus!  

Wil je liever geen blauwe fauteuil? No problem. Grijs is ook altijd goed! 😉

Handige tips voor meer kleur

Wil je ook meer kleur toevoegen in je interieur? Dan heb ik nog een aantal handige tips voor je!

Tip #1: Kijk naar details

Het hoeft niet altijd een grote verandering te zijn. Kijk dus ook naar de details in je huis, waarmee je voor extra kleur kunt zorgen. Vooral wanneer het straks ‘s avonds weer wat sneller donker wordt, is het leuk om te kiezen voor gezellige kaarsen in verschillende kleuren. Maar ook leuke vaasjes en potten zijn heel leuk!


Tip #2: Aan alles gedacht?

Nu denk je misschien ‘aan alles gedacht?!’… Jazeker! We vergeten vaak dat je ook kleur kunt toevoegen door een mooi vloerkleed te plaatsen in je woonkamer. Misschien wil jij niet een opvallende, gekleurde bank en dan is een gekleurd vloerkleed ideaal! Kijk op de onderstaande sfeerbeelden maar wat het doet met een ruimte! Kies je voor een effen vloerkleed of juist een vloerkleed met print? Wat past bij jou? En, mocht je liever geen blauwtinten in huis willen, dan is het zeker een aanrader om eens te kijken naar dit vloerkleed.


Tip #3: Bepaal jouw stijl

Als laatste wil ik een belangrijke tip delen en dat is om te kijken naar wat jouw stijl is. Wil je een stoer interieur creëren? Kies dan ook voor stoere materialen, zoals leer, in een toffe kleur. Maar als je liever een Scandinavische stijl wilt, dan moet je voor pasteltinten kiezen.

Zo zie je dus dat kleur veel met een interieur doet. Je kunt bepaalde aspecten van jouw interieur versterken en extra laten opvallen of je kiest er juist voor om een subtiele wijziging toe te passen. Neem eens een kijkje bij Pronto Wonen voor meer meubels en woonaccessoires. Ik weet zeker dat je daar genoeg inspiratie vindt! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Pronto Wonen. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Hoe zorg je voor genoeg opbergruimte?

Ik mis zelf eigenlijk altijd wel wat opbergruimte in huis. Vooral nu...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *