Wat is een polycarbonaat plaat

Inspiratie tijd: 2 minuten

Yes, het is weer lekker weer en dat wil zeggen: tijd om te klussen! Of ben jij iemand die ook wel met de koudere dagen de klusjes gaat klaren? Ik in ieder geval niet, haha! In deze blog lees je alles over polycarbonaat, want dit mag zeker niet ontbreken wanneer jij een overkapping, terras, serre, veranda of een carport gaat maken. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! Lets’ start. 

Wat is het precies?

Wellicht heb jij er nog nooit van gehoord? Maar polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Het is enorm stevig, hard en doorzichtig, waardoor het erg fijn is om mee te werken. Het belangrijkste van dit materiaal is dat het enorm sterk is. Polycarbonaat platen zijn tot wel 250 keer sterker dan glas. Hierdoor wordt het veel toegepast als beveiligingsbeglazing. Maar dus ook ideaal voor jouw serre, overkapping, carport of veranda. Het materiaal is verkrijgbaar in meerdere varianten, denk aan opaal, glashelder en getint. De platen worden ook geleverd met beschermfolie aan beide zijden om optimale bescherming te bieden. En wat helemaal fijn is, is dat de platen ook nog eens UV-bestendig zijn! Ideaal, toch?

De geschiedenis

Rond 1900 is polycarbonaat ontdekt dor een Duitste chemicus, Alfred Einhorn. Hij deed erg lang onderzoek naar het materiaal en kon maar geen commerciële toepassing vinden. In 1953 veranderde dat en gingen Bayer en General Electric van start met de productie van polycarbonaat. De tint was destijds bruin, maar in 1970 slaagde men erin om het polycarbonaat glashelder te maken. Al snel werd het gebruikt voor veiligheidsglas en veiligheidsbrillen.

Onderhoud

Naast dat polycarbonaat dus enorm handig is is het ook nog eens goed te onderhouden en te bewerken. Je kunt er namelijk gemakkelijk door boren of zagen. Maar ook laat polycarbonaat zich koud zetten zonder dat er inscheuring op de vouwlijn kan optreden. Al met al dus erg fijn materiaal voor jouw project(en) in en om het huis.

Wat is jouw nieuwe project? Laat het weten in de reacties!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een ronde tafel als eyecatcher in je interieur

Loop jij er tegenaan dat je je interieur saai of te standaard...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *