Warm winterwit Kersthuis

Inspiratie tijd: 4 minuten

 X-mas is loading…. Warm welkom

Het eerste wat ik doe om ons huis in kerstsferen te brengen is een krans aan de voordeur hangen. Dit is het begin van het ultieme kerstgevoel voor mij. Het is altijd een groene krans. Kan van dennentakjes of olijftakjes zijn, kant en klaar of zelf gemaakt. Dit jaar maakte ik de krans zelf van eucalyptus takken. Een dunne ring diende als ondergrond en eraan bevestigde ik de takjes met dun ijzerdraad. De vergrijsde kleur past precies bij ons Kersthuis!

Dit jaar hebben wij de kerstboom vroeg gehaald, het weekend na sinterklaas. De Nordmann is echt ons favoriet vanwege de groen/grijze dikke stevige takken vol met dennennaalden.

Ieder jaar komen er steeds meer alternatieven voor de kerstboom in de winkels en hoe leuk het ook allemaal is, kerst is voor mij geen kerst zonder een echte kerstboom.

De kerstboom heeft altijd een vaste plek bij ons in huis, in de voorkamer voor de schouw. Die plek is goed te zien vanuit al onze favoriete plekken in huis!

Met de Jingle Bells en klassiekers op de achtergrond versieren wij de kerstboom. Vroeger hing deze vol met versieringen die de kinderen zelf maakten op school. Deze hebben inmiddels plaats gemaakt voor decoratie die eenvoudig, maar toch sfeervol is en meer bij onze levensfase van nu past. Maar de zelf geknutselde versierinkjes zal ik nooit weg doen. Onlangs heb ik alle kerstspullen een uitgezocht en opgeruimd. Ik geloof dat ik wel 4 verschillende kersthuizen in kon inrichten!!!!

Als decoratie hangt er dit jaar witte sterretjes in die ik ooit zelf van klei heb gemaakt en wit heb geschilderd (hoe kan het ook anders) metalen zwarte sterretjes. Gecombineerd met enkele witte, doorzichtige en zwarte krijtverf kerstballen. Samen met de witte led verlichting lampjes vind ik dit een sfeervol geheel. Op zich zou een boom met enkel lichtjes ook mooi zijn, misschien een idee voor volgend jaar!

Het is altijd leuk om elkaar te verrassen met kerst dus onder de boom liggen altijd pakjes. Ik begin met de pakjes puur als decoratie neer te leggen (lees lege verpakkingen) en later volgen er echte cadeautjes die ik dan zo inpak dat het precies binnen het plaatje past. Hoe leuk is het dat dit in de stijl is van de overige kerststyling!

Her en der staan grote sterren in wit en zwart van dik karton. De zwarte van House Doctor heb ik al enkele jaren, en de kleine witte kocht ik dit jaar bij Sostrene Grene. Het zwart en wit vind ik altijd heel mooi afsteken bij het al het witte in huis, zeker als het gecombineerd is met vergrijsd hout.

Waar ik zelf ook helemaal weg van ben zijn die glazen bolletjes gevuld met een figuurtje en sneeuw. En als je die dan schudt dan dwarrelt de sneeuw naar beneden. Dat doe mij denken aan de tijd dat de kinderen nog klein waren. Een beetje nostalgie dus! Deze komen ook ieder jaar terug.

In het hart van het huis pronkt de lichtslinger met stoere zwarte cottonballs op de schouw. Dit geeft genoeg sfeerlicht en geeft het witte Kersthuis net een stoere touch!

TAFELEN

Alle kaarsjes zijn aan, de telefoons zijn uit! Heerlijk genieten van elkaar en al het lekkere eten, met op de achtergrond de kerstklassiekers!

Onze eettafel in de woonkeuken is gedekt met wit linnen, een mix van bestek en mooie stenen borden. Her en der een groen takje, kaarsjes, houten plankjes met lekkere kaarsjes, honing en verse kruiden. Met de kerst dek je de tafel net wat uitbundiger, maar het moet voor mij wel functioneel blijven zodat er nog genoeg ruimte overblijft voor de schalen met al het lekkere eten!

Van deze dagen kan ik echt genieten, lekker met ons gezin kerstfilms kijken, kokkerellen in de keuken en voorbereidingen treffen voor het avondeten, een spelletje spelen, maar vooral GENIETEN!!!

Dag oud en hallo nieuw

Het is nu bijna kerst en eind december nadert, wat vliegt de tijd toch snel voorbij. Belangrijk vind ik dat je iedere dag herinneringen maakt en stil staat bij de kleine dingen die het leven zo bijzonder maakt!

Ik wens jullie heel fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sprankelend 2018!!

Veel liefs,

Marieke xx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe richt je een woonkamer in met een (grote) televisie?

We kennen het ‘probleem’ allemaal wel: de televisie in een interieur. Hoe...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *