Warm and cozy! 

Inspiratie tijd: 3 minuten

Is warmte ook datgene wat jij mist in deze tijd van het jaar? Je vraagt je misschien alweer af wanneer de zon weer gaat schijnen… Helaas moet je het toch weer even met de kou doen. Naast dat je het zelf graag warm wilt hebben, is het ook een fijn gevoel wanneer jouw huis een warme uitstraling heeft. Je wilt niet op de bank zitten en een koud en kil gevoel hebben, toch? In deze blog wil ik je graag een paar tips geven over hoe jouw huis een warme uitstraling kan krijgen. Om te beginnen… Leg die dekentjes en plaids maar vast klaar! 

 

Tip 1: Fluffy en zacht

 

Het hebben van zachte voorwerpen om op te liggen, geven van zichzelf ook een warme uitstraling. Denk hierbij aan wol, fluweel of teddy stoffen. Hoe je deze materialen op een simpele manier terug kan laten komen in jouw interieur, is door van deze materialen kussentjes of plaids toe te voegen aan je interieur. Dit is erg gemakkelijk omdat je deze accessoires overal neer kan leggen waar je maar wilt! Het is bijvoorbeeld leuk om een zachte plaid over de leuning heen te leggen van die comfortabele leesstoel. De kussentjes kun je dan gewoon op de bank neerleggen. Extra tip: combineer ze met gewone kussentje, anders wordt het misschien een beetje too much. 😉 

   

Tip 2: Aardetinten 

 

Voor een zachte en warme uitstraling in jouw huis kun je het beste aardetinten gebruiken. Dit zijn kleuren die je in de natuur terug kunt vinden. Dit kunnen dan bruin- of grijstinten zijn, maar ook groen, geel, blauw of rode tinten. Het zijn dus erg natuurlijke zachte tinten. Wat je je wel moet bedenken is, hoe je deze tinten naar voren wilt laten komen. Zorg dat je goed naar de kleur van je meubels kijkt en zorg dat je de aardse kleuren goed matcht! Deze aardse kleuren kun je dan bijvoorbeeld in je accessoires naar voren laten komen. Denk hierbij aan die fluffy kussens welke ik al eerder noemde! Maar ook vazen of kandelaars zijn erg leuk in deze tinten!

   

Tip 3: Lampen 

 

Verlichting doet erg veel met de sfeer in jouw huis. Om nu die warme sfeervolle sfeer te creëren kun je het beste voor een halogeen lamp kiezen. Het licht van deze lamp is vaak wat meer geel of oranje, vergelijkbaar met vuur. Led heeft vaak iets meer wit en kil licht. In deze koude dagen wil je dat toch niet! Ook is het sfeervol om verschillende kleine lampjes over de ruimte te verspreiden. Dit zorgt voor een gezellig en knusse sfeer. Naast deze lampen is het natuurlijk ook hartstikke leuk om hier en daar een keer een kaarsje aan te zetten. Dat geeft toch nog net die extra warmte, letterlijk!  

   

Heb jij al kaarsjes aangestoken en lig jij al onder je zachte dekentje? Ik ben benieuwd!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Maak van jouw huis, jouw persoonlijke plekje!

Dierbaren, vakanties of nieuwe ervaringen. Dit zijn allemaal herinneringen waarvan ik me...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *