Waarom is water zo goed voor je?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je komt het overal tegen… water! Het is een levensbehoefte en het beste is om anderhalf tot twee liter per dag te drinken. Dit is niet altijd even makkelijk en daarom  geef ik je in deze blog graag wat tips om ervoor te zorgen dat jij aan jouw dagelijkse hoeveelheid water komt. Let’s start!

Fit met water

Wist je dat… hoe meer water je drinkt, hoe meer vet je verbrandt? En dat zonder te sporten! Als jij elke dag anderhalf liter water drinkt, zal je vanzelf verschil zien. In je vetcellen zitten gifstoffen die vrijkomen wanneer je afvalt. Deze stoffen zullen dus je lichaam verlaten als jij ervoor zorgt elke dag genoeg water te drinken. Als je daarnaast ook gaat sporten zal je binnen de kortste keren merken dat je bent afgevallen! Als je dorst hebt, is water het beste om je dorst te stillen zonder meer calorieën erbij te krijgen! Soms heb je wel eens zin in een blikje cola, maar daar zitten al snel vijfentachtig calorieën in. Water helpt ook je hongergevoel te verminderen, pak niet gelijk een snack maar liever een glas water.

 

Kalkvrij water

Kalk in je water is niet ongezond of schadelijk, maar het heeft wel zeker nadelen. We drinken niet alleen gewoon water, maar indirect ook water op andere manieren. Denk bijvoorbeeld aan koffie of thee. Huishoudelijk apparatuur, zoals waterkokers en koffieapparaten kunnen sneller aangetast worden en zo zal de gebruiksduur minder lang zijn. Door gebruik te maken van een Waterontharder zal je gelijk verschil merken. Minder kalkaanslag, langere gebruiksduur van je huishoudelijke apparatuur en minder last van kalkgehalte! Met de Amfa4000 kom je dus al een heel stuk verder!

 

Ook met douchen heeft het nadelen. Het kan zijn dat je een rode en geïrriteerde huid hebt na het douchen, droog haar en snellere slijtage van je kleding. Waterontharder zet hard water om naar zacht water en dat zal het kalkgehalte een heel stuk verminderen, waardoor jij kan genieten van kalkvrij water. Alles voor een betere leefomgeving! Ook voor je planten in huis is het beter dat er geen kalk in het water zit, voor je trouwe viervoeter(s) en voor je kinderen natuurlijk!

Zorg goed voor jezelf!

Niet alleen voor de binnenkant van je lijf is water goed, maar van water krijg je ook een gezonde en stralende huid. Het helpt tegen een droge huid! Je zal vanzelf merken dat je huid veel zachter aanvoelt en er minder droog uit ziet wanneer je genoeg water drinkt. Voor je lijf is het ook erg gezond en het helpt je lichaam tegen uitdrogen. Tip: Voeg smaak toe aan je water om het even anders te maken. Komkommer en munt is erg lekker en verfrissend! Is dat niets voor jou? Dan kun je ook fruit aan je water toevoegen. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens extra gezond!

 

Meer weten over de Amfa4000? Neem eens een kijkje op de website. Liefs!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Thuis energie besparen tijdens je vakantie

Energie is een flinke kostenpost. Je hebt het vast ook gehoord: per...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *