Waarom een vintage vloerkleed in ieder interieur past

Inspiratie tijd: 2 minuten

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest. De herfst is officieel aangebroken, wat betekent dat het weer tijd wordt voor warme vloerkleden! Ben jij toevallig nog op zoek naar een vloerkleed? Ik zeg: ga voor een vintage exemplaar! Deze trend staat super mooi in een klassiek interieur, maar zorgt bij een modern interieur juist weer voor extra sfeer. Kijk mee!

Ik dacht dat ik altijd van modern en licht hield, en dat vintage vloerkleden alleen in huizen van oma’s thuis horen. Zelf heb ik dan ook een wit kleed in mijn huis liggen, maar ondertussen ben ik verliefd geworden op de vintage vloerkleden! Ze zijn zo sfeervol en kunnen juist een licht, Scandinavisch en modern interieur een boost geven. De vloerkleden zijn geïnspireerd door de traditionele Oosterse tapijten. Het zijn vaak platte tapijten die volgens de speciale weeftechniek ‘kelim’ geweven worden. Hierdoor zijn ze ook nog eens makkelijk schoon te maken. Omdat de kleden er een tikkeltje versleten uitzien, ogen ze zowel stoer als chique. Ik laat jullie een aantal van mijn favorieten zien!

Bron: HomeDeco

 

Bron: Roomed

 

Bron: Becki Owens

 

Bron: designlovefest

 

Bron: thuisinstyling.nl

 

Bron: rozenkelim.nl

 

Bron: Overstock

Zoals je ziet zijn de tapijten er in veel, weinig,  warme en koele kleuren, en passen ze in moderne, klassieke, retro, stoere en lieve interieurs. Al overtuigd?

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Bespaar op je energiekosten

Je hebt het zelf vast wel gemerkt. De stijging van de energiekosten....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *