Waar moet je op letten bij de aanschaf van een serre of buitenkamer?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een serre/buitenkamer heeft heel veel voordelen! Je kan het gebruiken als werkplek, kas voor je planten of als verlengstuk van je woonkamer. Je trekt je woongedeelte een stuk door en ervaart een soort buitengevoel in de serre, maar met het comfort van binnen. Ideaal, toch? In deze blog lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen hiervan! Let’s start. 

Grootte van de serre/buitenkamer

First things first: eerst is het belangrijk om naar de ruimte in je tuin te kijken. Heb jij een grote tuin? Dan is het geen probleem om een ruimte serre/buitenkamer te nemen. Heb jij een kleinere tuin? Zorg dan niet dat de serre de hele tuin inneemt. Meet daarom goed je tuin op en bekijk hoe groot jouw serre kan worden. Zorg dus dat de verhoudingen kloppen.

Aluminium serre 

Als je gaat kijken voor een serre of buitenkamer, is het van belang een materiaalsoort te kiezen. Een populair materiaal is aluminium. Steeds meer mensen kiezen hiervoor! Het is namelijk een licht materiaal, maar tevens erg sterk. Hierdoor is het zeker geschikt voor een serre/buitenkamer. Het kan tegen verschillende weersomstandigheden (regen, sneeuw, hagel, zon etc.). Daarnaast is aluminium erg duurzaam en is het onderhoudsvriendelijk. Wij gingen op onderzoek uit en vonden de mooiste aluminium serres bij Houtplaza. Hier vind je de perfecte serre voor jouw tuin. Neem alvast een kijkje voor wat inspiratie!

Vergunning

Een serre is eigenlijk een soort aanbouw aan je woning. Kijk daarom goed of je hier een vergunning voor nodig hebt. Meestal heb je een vergunning nodig om aan de voorzijde een serre te plaatsen, maar dit kan ook voor je huis achter gelden. Zoek dit dus eerst goed uit!

Inrichting

De stijl van jouw serre is erg belangrijk. Zorg ervoor dat het een knusse plek is waar je heerlijk in kunt relaxen. Zet er een leuk bankje in, een salontafel en decoreer het met wat persoonlijke items. Denk hierbij aan foto’s of mooie beeldjes uit anderen landen bijvoorbeeld. Maak het helemaal eigen en zorg dat jouw serre matcht met het interieur van je huis. Hierdoor zorg je voor meer eenheid! 

Planten

Een serre is dus eigenlijk een verlengstuk van je woonkamer dat in de tuin staat. Extra leuk dus om in de serre veel planten neer te zetten. Houd wel rekening met de ruimte die je hebt. Zorg niet dat je hele kamer vol staat met planten… je wil er immers nog wel kunnen lopen ;-). Kies bijvoorbeeld voor een grote plant, zoals de Strelitzia en kleinere planten erbij, zoals een pannenkoekenplant en een aantal cactussen. Op die manier creëer je een ruimtelijk effect, met veel leuke planten. Een bijkomend voordeel: de meeste planten houden van licht, vandaar dat deze goed kunnen overleven in de serre!

Samenstellen

Wanneer het gaat om een serre of buitenkamer, is het een groot voordeel als je het helemaal zelf kunt samenstellen. Ieder huis en iedere tuin is weer anders namelijk. Met een product op maat kun je precies al jouw wensen verwezenlijken. Heb jij helemaal in je hoofd hoe jij het wil hebben? Dan kun je op de site van Houtplaza jouw serre samenstellen. Hier komen de volgende punten aan bod:

  • Dakbedekking;
  • Kleur;
  • Muuraanbouw of vrijstaand;
  • Verlichting;
  • Funderingsset;
  • Extra opties.

Heb jij nog niet helemaal in je hoofd hoe jouw serre eruit moet komen te zien? Dat is geen probleem. Houtplaza staat altijd klaar om jou te informeren en te helpen. Neem daarom contact met ze op via de telefoon of e-mail en stel al jouw vragen! 

Wat een super knusse plek kun je dus creëren met een serre of buitenkamer! Ben jij ook helemaal enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op de site van Houtplaza. Succes!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Hoe pas je metaal toe in je interieur?

Metaal toevoegen in huis vind ik erg leuk, want het zorgt voor...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *