Waar moet je aan denken bij een badkamerrenovatie?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een badkamer renoveren kan een heel project zijn. Het is daarom goed om allereerst al jouw wensen te bepalen en daarnaast een checklist op te stellen. Je wil er namelijk niet later achterkomen dat je iets bent vergeten, haha! In deze blog lees je daarom waar jij allemaal aan moet denken en wat je niet mag vergeten. Let’s start!

Plan de campagne

First things first. Wanneer ik zelf een idee in mijn hoofd heb, moet het diezelfde dag nog gerealiseerd worden. Ik verander daarom ook vaak mijn interieur. Helaas weet ik dat dat niet altijd kan en vooral bij een badkamerrenovatie is een goed plan essentieel. De nieuwe tegels, douche en wasbak zijn namelijk niet binnen 10 minuten gedaan… Meet daarom altijd eerst de badkamer op en ga daarna kijken wat jij mooi vindt in de badkamer. Ben jij gek op een luxe, hotelsfeer? Of ga jij liever voor de botanische look

Jouw wensen

Nu komt toch wel het leukste gedeelte: de aankleding. Kijk goed naar de vloer in de badkamer. Er is enorm veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan tegels, beton, rubber, terrazzo, een gietvloer of zelfs natuursteen. Welke sfeer wil jij neerzetten? De vloer is de basis, dus erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Dit geldt ook voor de muren! 

Douche

Wanneer je een nieuwe douche wil uitzoeken/plaatsen is het belangrijk om rekening met de ruimte te houden. Heb jij nog kleine kids? Dan is een beetje ruimte wel fijn! Zorg daarom dat het logisch wordt ingedeeld en vraag desnoods iemand om even mee te kijken naar de indeling ervan. Bij een douche is het prettig om veel ruimte te hebben en zorg hierbij ook niet voor opstapjes. Dit verkleint de kans om te vallen in de douche! Wat tegenwoordig erg populair is zijn de mooie regendouches. Wauw, dit staat zo mooi en daarnaast biedt het ook enorm veel comfort. 

Houd het schoon

Een ander punt waar je zeker rekening mee moet houden is het schoon maken en het behouden ervan. Zorg allereerst dat je niet te veel op de grond hebt liggen (geen shampoo etc.). Op die manier kan je overal goed bij en wordt het minder snel vies. Daarnaast is er nog iets wat vaak ontstaat, maar je minder goed ziet, namelijk: kalk! In leidingen en in de kraan kan er snel kalk ontstaan wat leidt tot hard water. Je huid gaat er snel van irriteren en de shampoo doet minder goed zijn werk. Het is lastig, want kalk kun je lastig schoonmaken en na een tijdje komt het er alsnog weer op. Zorg dat je dit preventief weghaalt met de Waterontharder. De Amfa4000 zorgt ervoor dat kalk zich niet meer kan hechten in de leidingen. Dit is dus zeker een goede aanrader, want wanneer je zo’n mooie nieuwe badkamer hebt, wil je die ook schoon houden! Extra handig: vandaag besteld is morgen in huis! En ook heb je maar één Waterontharder nodig voor het hele huis. 

Waterontharder

De Waterontharder is dus enorm belangrijk in jouw badkamer, maar ook zeker voor jouw keuken! Het zorgt er namelijk ook voor dat er ook geen kalk meer ontstaat in de waterkoker, koffiezetapparaat en de kraan. Je zult zeker merken dat het water lekkerder smaakt en daarnaast is het ook veel gezonder om schoon en zacht water te drinken. De reviews op de website van de Waterontharder liegen er ook niet om: “Ik moest mijn waterkoker elke week ontkalken met azijn om hem weer schoon te krijgen.

Nu met de waterontharder na 2 maand is de waterkoker nog steeds kalkvrij.”

Details

De details mogen we zeker niet vergeten, want die maken de badkamer helemaal af. Kies bijvoorbeeld één kleur die vaker terugkomt. Kies goud voor een luxe sfeer en zwart bijvoorbeeld voor een strakke uitstraling. Laat dit terugkomen in de kraan, toiletbril, spiegelrand en meer. Op die manier creëer je een fijne eenheid in de badkamer. Zorg dus dat het allemaal bij elkaar past. 

Al met al is het dus belangrijk om een goed plan te hebben voordat je gaat beginnen. Daarnaast is een schone badkamer ook essentieel. Neem daarom zeker even een kijkje op de site van de Waterontharder en lees meer over welke voordelen er nog meer zijn. Succes met jouw badkamer. Liefs!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Flower power!

Misschien ken je het wel… je bent gek op bloemen, maar je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *