Waar let je op bij het kopen van BBQ vlees?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het mooie weer staat voor de deur en dat betekent dat het BBQ seizoen weer van start gaat. Niets is zo lekker als samen met vrienden en familie genieten van een goed stuk vlees van de BBQ. Maar waar moet je op letten bij BBQ vlees kopen? In deze blog geef ik je tips voor het kopen van BBQ vlees van goede kwaliteit.

Kwaliteit

Het begint allemaal bij de kwaliteit van het vlees. Kies voor vlees van goede kwaliteit, bijvoorbeeld bij de slager of online bij een betrouwbare vleesleverancier. Kies voor vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad en op een duurzame manier is geproduceerd. Op die manier weet je zeker dat het vlees niet alleen lekker is, maar ook verantwoord.

De juiste snit

Niet elk stuk vlees is geschikt voor de BBQ. Kies voor stukken vlees die geschikt zijn om te grillen, zoals biefstuk, kipfilet, spareribs, hamburgers of worstjes. Deze snitten zijn over het algemeen wat dunner en zachter en daardoor perfect om op de BBQ te grillen. Daarnaast zijn er ook speciale BBQ snitten zoals picanha, flank steak of ribeye. Deze stukken vlees zijn wat groter en hebben een wat hogere vetmarmering, waardoor ze heerlijk mals en sappig worden op de BBQ

Bavette

Bavette is een stuk vlees dat steeds populairder wordt op de BBQ. Het is afkomstig van de flank van het rund en heeft een grove structuur en een intense smaak. Bavette wordt ook wel ‘flank steak’ genoemd en is vaak wat goedkoper dan andere BBQ snitten, maar is minstens zo lekker.

Het heeft een wat grovere structuur dan bijvoorbeeld biefstuk, maar dat maakt het vlees juist zo lekker. Het heeft een intense smaak en is heerlijk mals als je het op de juiste manier bereidt. Het is belangrijk om het vlees eerst te marineren of te kruiden, zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Vervolgens grill je de bavette op de BBQ tot deze mooi bruin is van buiten en rosé van binnen.

Bavette is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Zo kun je het bijvoorbeeld marineren in een Aziatische marinade en serveren met noedels en groenten. Maar ook op een broodje met wat sla en een sausje is bavette heerlijk.

Het is belangrijk om bavette op de juiste manier te snijden. Snijd de bavette altijd dwars op de draad in dunne plakjes, zodat het vlees mals blijft. Serveer de bavette direct van de BBQ, zodat deze nog lekker warm is.

Kortom, bavette is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor de BBQ. Het is mals, heeft een intense smaak en is veelzijdig in gebruik. Probeer het eens uit op je volgende BBQ en verras je gasten met dit heerlijke stuk vlees.

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Voorstellen: gastblogger Elise!

In deze blog stelt gastblogger Elise zichzelf voor en vertelt ze meer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *