Vloerkleden: wat kies jij?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Soms is het lastig om meer sfeer in huis te brengen. Een vloer is vaak erg bepalend voor een interieur, maar daar kan je altijd iets mee doen! Kies voor een voerkleed! Ik geef je een aantal tips waar je op moet letten bij een nieuw vloerkleed.

Wat voor een vloer heb jij?

Een vloer is erg bepalend voor je interieur. Een houten vloer brengt bijvoorbeeld veel sfeer! Als je vloer zelf wat meer aanwezig is, dan kies je misschien sneller voor een wat rustiger vloerkleed. Maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld een beton look hebt als vloer. Dit in combinatie met witte muren kan wat leeg of kil overkomen. Een vloerkleed biedt dan het juiste contrast!

Trends 2016

Er zijn verschillende trends voor vloerkleden! Ik zal je er een aantal laten zien, zodat je kunt kijken wat bij jou past en of je het wat vindt.

Vintage

De vintage vloerkleden zijn helemaal in! De kelims zie je steeds vaker in een interieur. Deze vloerkleden zijn gebaseerd op de traditionele Oosterse tapijten. Dit onderstaand vloerkleed is een goed voorbeeld! Eén ding is zeker: jouw woonkamer krijgt zeker meer sfeer! Je kunt kiezen voor verschillende kleuren voor dit vloerkleed. Zo is er bijvoorbeeld ook een versie met blauw tinten!

Schermafbeelding 2016-07-19 om 12.31.23

Moderne vloerkleden

De moderne vloerkleden mogen natuurlijk niet ontbreken! Vloerkleden met leuke (grafische) prints, frisse kleuren, mooie vormen en ga zo maar door. Vind je dat jouw woonkamer nog wat kleur ontbreekt? Kies dan een vloerkleed zoals onderstaande foto. Je brengt op deze manier op een subtiele manier meer kleur in je interieur!

Schermafbeelding 2016-07-19 om 12.34.11

Vloerkleden voor buiten!

Tegenwoordig kunnen vloerkleden ook gewoon buiten gebruikt worden! Op deze manier maak je een gezellige plek van bijvoorbeeld je tuin of balkon. Wat vind je bijvoorbeeld van dit vloerkleed voor buiten? (Kan ook binnen gebruikt worden!)

Schermafbeelding 2016-07-19 om 12.37.07

Daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een effen tapijt, zodat je het goed kan combineren met verschillende accessoires, zoals kussens op de bank. Of kies een bepaalde print die goed in jouw interieur past!

Let er op wat voor een soort vloerkleed jij graag wilt. Moet het vloerkleed hoogpolig zijn en lekker zacht aan voelen? Of wil je juist liever een (nep) leren vloerkleed? Door hier naar te kijken, heb je in ieder geval plezier van het juiste vloerkleed, dat bij jou én jouw interieur past!

Schermafbeelding 2016-07-19 om 12.42.38

Ik ben benieuwd wat voor een vloerkleed jij zou kiezen en wat past bij jouw interieur! En ben je nieuwsgierig naar meer? Kijk dan eens bij OTTO! Liefs, Mariëlle.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

GESPOT: leuke winactie van Eyoba!

Ik vind het altijd super leuk om te zien dat er zoveel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *