Vijf tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Inspiratie tijd: 2 minuten

In de badkamer ben je een paar keer per dag. Je poetst er je tanden, doucht of gaat er in bad. Niet iedereen heeft een even grote badkamer. Dat wil niet zeggen dat een kleine badkamer niet minder vaak gebruikt wordt. Als jij kiest voor een slimme inrichting, heeft een kleine ruimte je net zo veel te bieden als een grote badkamer.

Met deze vijf slimme kleine badkamer inspiratie tips tover jij de badruimte om tot een plaats waar je in de ochtend goed wakker wordt en heerlijk kunt ontspannen aan het einde van de dag.

Maak een plattegrond

Een slimme indeling staat of valt met het maken van een goede plattegrond. Teken op schaal een plattegrond van de ruimte en vergeet niet ook de aansluitingen en afvoeren aan te geven. Dat is handig voor het bepalen waar de verschillende badkamer elementen moeten komen. Natuurlijk kun je de aansluitingen ook verplaatsen, maar dat vraagt de nodige kennis en handigheid en misschien wat breekwerk.

Teken vervolgens de gewenste badkamer elementen in. Op de tekening zie je al snel of je nog voldoende bewegingsruimte over houdt, of dat je misschien iets moet schrappen.

Ga voor licht

Daarmee bedoelen we licht in kleur, maar ook een goede verlichting. Lichte kleuren vergroten het ruimtelijke karakter van een badkamer. Bovendien straalt een lichte kleur frisheid uit, wat prima past bij een badkamer. Die kleur hoeft helemaal geen wit te zijn, pastelkleuren, gebroken wit en lichte aardetinten doen het ook prima in een kleine badkamer. Wil je toch wat opvallende kleuren? Kies dan voor een paar accessoires om kleuraccenten mee aan te brengen, zoals een handdoekrekje, zeepdispenser of één of meerdere groene, grootbladige planten.

Licht wil ook zeggen ‘een goed lichtplan’. Kies voor dimbare spotjes die je kunt verstellen, zodat je geen enkel donker hoekje hebt in de badkamer. Dimbaar licht is prettig, omdat je dit kunt aanpassen naar de situatie. Helder licht voor het aankleden en opmaken, sfeerlicht voor een paar ontspannen momenten onder de douche of in bad.

Natuurlijk daglicht is fijn, maar het betekent ook dat nieuwsgierige ogen naar binnen kunnen kijken. Door te kiezen voor verstelbare raambekleding badkamer, zoals jaloezieën en plisségordijnen,  bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy.

Kies voor zwevende elementen

Hoe groter het vrije vloeroppervlakte, des te groter de ruimte lijkt. Daarom is het slim om voor ‘zwevende’ of hangende elementen te kiezen die je dus niet op de grond zet, maar aan de muur vastmaakt. Het toilet bijvoorbeeld, de wastafel en een eventueel kastje voor handdoeken, shampoo en dergelijke. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je minder snel je voeten stoot tegen een rand, én dat je de vloer eenvoudiger schoon kan houden.

Kies voor glas

Om de voorkomen dat er een ‘obstakel’ in het zichtveld staat, kies je voor een glazen wand (in plaats van een douchegordijn) om de douche af te scheiden van de rest van de badkamer. Zo houd je het ruimtelijke effect. Kies ook voor een grotere spiegel bij de wastafel, spiegels laten een ruimte groter lijken.

Written By
More from Furnlovers

De juiste tools voor jouw bedrijf

Hi you! Leuk dat je weer terecht bent gekomen op een nieuwe...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *