Verhuizen! Wat komt er allemaal bij kijken?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Waarschijnlijk ben je al wel eens verhuisd in je leven of misschien al wel meerdere keren? Vaak is dit een spannende stap, want je verlaat je ‘eigen plekje’ en gaat ergens anders iets nieuws beginnen. Dit is aan de andere kant ook erg leuk, maar toch komt er veel bij kijken. Om de verhuizing zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben wij in deze blog een aantal handige tips voor je! Op deze manier wordt verhuizen easy ;-). 

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Oke, het is tijd om te kijken naar een andere woning. Dit vind ik persoonlijk een van de leukste stappen, want nu kun je op zoek naar jouw droomhuis die voldoet aan (de meeste) wensen en eisen. Belangrijk hierbij is om te kijken naar de ruimte die je nodig hebt. Hoeveel kamers? Hoeveel m2? Misschien heb jij wel een studeer/werkkamer nodig? Wanneer je dit helder hebt kun je een lijstje maken met potentiële huizen en uiteindelijk jouw keuze maken. Ga je samenwonen? Dan is het wellicht handig om dit te overleggen, haha! 

Het inrichten

Als je een huis hebt gevonden, dan is het tijd om te kijken naar de inrichting van je huis. Ga je voor het eerst op jezelf wonen dan is het nu je kans om helemaal jouw eigen plek te creëren en je huis of kamer in te richten, zoals jij dat mooi vindt. Dat kan soms wel lastig zijn, omdat je veel dingen moet afwegen. Maar het is vooral erg leuk. Om erachter te komen hoe jij je huis wil inrichten is het handig om een Pinterest bord te maken. Zo maak je makkelijk een moodboard met plaatjes van de inrichting die jij mooi vindt. 

Een comfortabel binnenklimaat in je huis? 

Voordat je begint met het klaarmaken van je woning, is het belangrijk om ook goed te kijken naar een aantal andere punten. Bijvoorbeeld het binnenklimaat. In je huis wil je namelijk wel dat de luchtkwaliteit goed is, maar ook dat je huis goed is geïsoleerd. Denk aan het laten plaatsen van dubbel glas. Als het buiten erg koud is, wil je niet dat die kou naar binnen komt. Dubbel glas werkt isolerend en houdt de warmte binnen. Je hoeft hierdoor minder snel de verwarming aan te doen. Scheelt weer hoge energiekosten en het is ook nog eens duurzaam! 

Dubbel glas online bestellen

Dubbel glas bestellen? Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk online. Denk bijvoorbeeld aan GlasGigant.nl: hier ben je verzekerd van de beste prijs. Wat ik fijn vind, is dat er veel uitgelegd staat op hun website over dubbel glas. Ik zou zeker eens een kijkje nemen! 

Heb jij plannen om te verhuizen of zit je nog goed in je huidige huis? En hebben jullie al dubbel glas, of nog niet? Ik ben benieuwd!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Kleuraccenten in huis

Hier en daar een beetje kleur in huis kan net dat extra...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *