Van binnen naar buiten

Inspiratie tijd: 4 minuten

Het buitenseizoen is ook weer aangebroken… Heerlijk gevoel geeft het mij dat ons interieur direct overgaat naar buiten, zodra bij ons de openslaande deuren van de keuken open gaan en de tuin één wordt met ons huis. Lichte kleuren zijn altijd al favoriet geweest van mij. Zo heb ik ook ons interieur van binnen ook naar buiten toe vertaald!

Binnen

Wit voert binnen de boventoon, aangevuld met de basiskleuren. Planten of volle bossen bloemen zal je in ons huis niet snel aantreffen. Een simpele tak met een bloem of alleen al het vergrijsde hout vind ik al mooi genoeg.

blog 2 ..

Buiten

Buiten is uiteraard groen de overheersende kleur, maar dat vind ik buiten erg mooi. Je hebt daar zoveel meer ruimte en dan het vele groen gecombineerd met de rustige kleuren er omheen maakt het voor ons buiten in de tuin ook heerlijke plek om veel tijd door te brengen.

DIY projecten

Zowel binnen als buiten hebben wij op verschillende manieren DIY zelf projectjes toegepast.

De palletbank achter in de tuin bij het tuinhuis staat sinds kort in een hoekopstelling, dit maakt het gewoon wat makkelijker om de kussens op te stapelen als het dreigt te gaan regenen. En dat gebeurt nogal eens hier. Het is een heerlijke plek, vooral aan het eind van de dag genieten wij daar erg van!  Er is plek voor veel mensen en geregeld drinken wij er een borrel met vrienden. Het is tevens de plek in de tuin waar wij nog lang kunnen genieten van de zon, mocht het frisser worden, dan steken we gezellig de houtkachel erbij aan.

De pallets beitsten wij in lichtgrijs van het huismerk van de Praxis, de lounge matraskussens kochten wij bij Subba, een ontzettend leuke interieur winkel hier in Nijmegen. Erop liggen verschillende kussens van de Ikea en de H&M. De prikkabel met lichtjes komt van de kwantum. De katoen poef is van de Hema. De looplamp is van de Karwei.

Een ander leuke DIY is de zwarte bijzettafel naast de palletbank, mijn man Bart maakt dit van een olievat, sleep 1/3 van het vat eraf, omdraaien en de onderkant dient als deksel erop en toen het geheel gespoten in mat zwart met spray van de Action. In het overige deel van het vat liggen houtblokken voor de buitenkachel.

blogg 2

blog 2.

Het zitplekje naast de schouw maakten wij vorig jaar. Eerder hadden wij de plek waar de tv staat al gemaakt van cellenbeton blokken van de Gamma, strak en eenvoudig. De snoeren van de tv konden we zo op een eenvoudige manier weg werken. De plek aan de andere kant volgde dus vorig jaar, een heerlijk plekje blijkt nu. Zeker als vroeg in de ochtend de zon al naar binnen schijnt! En niet geheel onbelangrijk, het is weer een leuke plek om te stylen!!!!

blog 2

De lichtgrijze plaid breide ik zelf met wol van de Zeeman en de diverse kussens zijn van It’s Loft uit Arnhem. De gave zwarte prik candle kocht ik bij fonQ.

Ook buiten staat een zitje van beton, de bekende U-elementen. Je kan ze op verschillende manieren neerzetten. Wij kozen voor recht. Erbij een handige houten kabelhaspel die dienstdoet als bijzettafel. Omdat onze tuin omringd is met veel groen en de schommel van de kinderen een aantal jaren geleden verdween, hebben wij toen de keuze gemaakt om het gras te verruilen voor grind. Veel mensen vinden grind niet zo mooi of niet zo prettig aan de voeten, ik vind het een mooi kleurenpallet aan vergrijsde tinten.

blog 2......

De buitenkeuken bij de eettafel is een heerlijke plek om te kokkerellen, eind van de dag is het er lekker koel….De Green Egg staat op een oude werkbank afkomstig uit het ziekenhuis waar mijn man en ik werken, net als de witte trolley. Deze is super handig om erbij te rijden,… wij hebben altijd ruimte te kort als je buiten aan het koken bent!!Erboven hangen 2 oude appel kratten om spulletjes in op te bergen plus een metalen stang voor de hangspullen…

blog 2....

En nu maar hopen op een mooie zomer… See you next time!!!

Liefs, Marieke

Comments

comments

More from Marieke Reintjes

Mooimakers van Belgische bodem

Afgelopen voorjaar heb ik het genoegen gehad om kennis te mogen maken...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *