Top 5 tegeltrends van 2018

Inspiratie tijd: 3 minuten

Visgraat, Hexagon, Subway, Metallic, Terrazzo, Portugese of marmeren tegels… Er zijn zoveel verschillende soorten. Maar wat zijn nou dé tegeltrends van 2018? Ik laat je het zien!

Visgraat

De grootste trend op dit moment is toch wel de visgraat tegel. Je zag een tijdje geleden overal de visgraten parketvloer, maar de trend is nu ook doorgeschoven naar tegels. In allerlei woonbladen en op inspiratieplatformen zie je wel foto’s van visgraten tegels. Hieronder staat een heel mooi voorbeeld. De marmeren tegels zijn in een visgraat patroon gelegd wat het een chique en speelse look geeft. Net iets meer flair als horizontale tegels. 

Subway

Een andere hele grote trend is de Subway tegel. Deze tegels zie je nu echt overal en je ziet ze vooral in keukens, maar worden ook vaak gebruikt in badkamers. hieronder zie je een heel goed voorbeeld van zo’n Subway tegel, kijk hoe mooi die kleur is! Zelf vind ik de gekleurde Subway tegels het mooiste. Je hebt natuurlijk ook een witte Subway tegel als je voor een rustigere look wilt gaan, een metallic Subway tegel voor als je voor een uitdagende look wilt en natuurlijk de gekleurde Subway tegel in verschillende kleuren om bij je interieur te laten passen.

Hexagon

Dit vind ik zo’n prachtige tegel. De Hexagon is net zoals de Subway tegel een tegel met heel veel variatie. De Hexagon wordt in heel veel verschillende finishes en kleuren gemaakt en past in elk interieur. Of je de tegel nou in je badkamer, keuken of ergens anders laat leggen, hij ziet er overal prachtig uit! Bij bijvoorbeeld Totaaltegel heb je keuze uit een heel groot

Terrazzo

Dit is hands down mijn favoriete tegel. Het is zo’n mooie en bijzondere tegel. Deze tegel maakt dit jaar een grote comeback en is nu in heel veel interieurs te zien. Je ziet deze tegels vooral in de Spaanse/Portugese/Italiaanse interieur stijl en geven je interieur op een subtiele manier kleur. De Terrazzo is in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen en hoort, naar mijn mening, in elk interieur op de een of andere manier terug te komen. Betegel de vloer van je toilet, je badkamervloer of een muur in je keuken. Hieronder staat een prachtig voorbeeld van Terrazzo, het blauw en wit in de tegel is heel mooi in combinatie met het bruin en zwart. Zeker een aanrader!

Geometrisch

Als je nog een bijzondere tegel zoekt, dan is een geometrische tegel een hele mooie keus. Hieronder staat een voorbeeld van zo’n geometrische tegel, er zijn natuurlijk nog veel meer vormen, patronen en kleuren maar ik vond dit een hele mooie om met jullie te delen. De tegels zijn in een heel uniek patroon gelegd wat je ruimte een speels effect geeft maar toch rustig blijft door de kleur. De geometrische tegel is al een tijdje een hype maar sinds kort echt een trend geworden.

De laatste trend: Houtlook tegels. Wil je toch tegels in je ruimte, maar het liefste iets met hout, kies dan voor houtlook tegels. Deze zijn een hele mooie afwisseling op normale tegels. hieronder staat een mooi voorbeeld van Totaaltegel.

Alle tegels zijn stuk voor stuk heel bijzonder en mooi. Welke tegel is jouw favoriet?

Liefs, Amber

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Keep your feet warm!

Opstaan uit je warme bed kan erg moeilijk zijn. Je warme bed...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *