Tips voor PVC vloeren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een vloer uitkiezen is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt er lang plezier van hebben, maar waar kies je voor? Een houten vloer, laminaat, vloerbedekking… of een PVC vloer! Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer. Misschien ben je nog niet op de hoogte van de mogelijkheden en de trends. In deze blog vertel ik je daar meer over!

Keep it personal

Welke trend er ook is en wat er ook speelt: het blijft een persoonlijke kwestie. Mijn tip is dan ook om het dichtbij jezelf te houden. Hou je van rustig interieur? Dan raad ik je aan om voor een lichtere vloer te gaan. Een visgraat vloer is bijvoorbeeld helemaal volgens de trends, maar misschien past dat helemaal niet bij jou en jouw interieur! Toch liever een donkere en warme sfeer? Dan kies je juist eerder voor een donkerbruine look.

Legvormen

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je een vloer kunt leggen. Je kunt gaan voor een standaard legvorm, maar het is ook leuk om een keer voor iets anders te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld eens gaan voor een visgraat vloer. Het is een klassieke en stijlvolle vloer met een moderne twist. Dit geeft een bijzondere en speelse look! Wil je meer foto’s zien? Neem dan een kijkje op Pinterest voor meer inspiratie.

Kijk naar de ruimte

Je wilt je huis uiteraard wel zo groot mogelijk laten lijken. Althans, dat wil ik altijd wel! Daarom is het goed om te kijken naar de ruimte. Gaat het juist om een grote ruimte, waarbij het lastig is om voor sfeer te zorgen? Kies dan voor een warmere tint. Heb je juist een kleine (woon)kamer, dan kies je bijvoorbeeld voor een lichtere tint.

PVC vloeren

Zoals ik al zei kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. En, dat is ook zeker begrijpelijk! Een PVC vloer is een houtvrije vloer dat bestaat uit verschillende lagen. Deze vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor bijvoorbeeld laminaat, natuursteen of parket.

Waar leg je een PVC vloer?

Meestal worden PVC vloeren alleen gelegd in de woonkamer of slaapkamer. Maar dit is eigenlijk erg zonde. Door de vochtwerende tussenlaag van de PVC vloer, zijn de vloeren ook geschikt voor vochtige ruimtes. Hierdoor zijn de vloeren dus ook geschikt voor in de badkamer, het toilet of in de keuken.


Credits: Wonen.nl

Verschillende stijlen

Ik begon deze blog met “Keep it personal” en met een PVC vloer kun je daar zeker voor zorgen. Door de ontelbare mogelijkheden vind je altijd wel een vloer die bij jou past. Wil je een houten uitstraling? Of moet het juist lijken op een gietvloer? Het kan echt allemaal.


Credits: Unknown – please tag

Wat vind jij van een PVC vloer? Ik vind het een super goede oplossing en een aanrader om voor te kiezen! Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Carpetright. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Let’s meet: stagiaire Celena!

Leuk dat je deze blog leest. In deze blog stelt Celena zich...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *