Tips voor hoge en grote ruimtes

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik ben er echt helemaal weg van: huizen met een hoog plafond. Zelf heb ik ooit in een herenhuis gewoond en datgene wat ik het mooiste vond was de grootte en de hoogte, het plafond (oude ornamenten: love it!) en de ruimte. Maar hoe kan je dit eigenlijk het beste inrichten? Laatst waren we voor een Furnlovers Hometours bij Klaas van @Dutchguy84 en hij heeft een hoog plafond en een grote woonkamer. Toen bedacht ik me: laat ik hier een blog over schrijven en handige tips met jullie delen! Wie weet helpt dit jou ook weer verder… Laten we beginnen.

Grote meubels

Wanneer je echt de ruimte hebt, raad ik aan om te kiezen voor grote meubels. Te kleine meubels vallen anders helemaal weg in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote bank, met een groot formaat schilderij, een opvallende plant en een gekleurd vloerkleed. Je wilt immers wel sfeer in je huis creëren. Als je het allemaal klein en onopvallend houdt, blijft een interieur vlakker. De bank hieronder is een goede keuze voor een grote ruimte.

Dat geldt niet alleen voor een bank. Een salontafel mag bijvoorbeeld ook wel wat meer opvallen. Think big!  

Speel met hoogtes

Door te spelen met hoogtes creëer je meer dynamiek in je interieur. Het oogt speelser! Toen we dus laatst bij Klaas waren, gaf hij een goede tip die ik graag met jullie deel. Plaats een hanglamp lager boven de (salon)tafel. Op deze manier maak je sfeervolle hoekjes en staat het gezellig bij elkaar. De hanglamp op onderstaande foto is hiervoor een goede keuze! Een andere manier om gebruik te maken van de hoogte is door meerdere hanglampen bij elkaar te hangen op verschillende hoogtes.

Naast verlichting zorgt een hoge kast ook voor veel dynamiek in een ruimte. Wil je niet een hele dichte kast? No problem, kies dan voor een open (vakken)kast. Het doel ervan is dat je in ieder geval de hoogte in gaat en hier optimaal gebruik van maakt. Met de kasten hieronder zorg je voor dit effect en doordat het een open kast is oogt het ruimtelijker.

Gordijnen voor meer sfeer

Kies ervoor om in een groot en hoog huis lange gordijnen op te hangen. Dit maakt een huis direct een stuk gezellig en oogt ruimer. Laat ze dan wel op de grond vallen en maak het niet te kort, dan is de uitstraling het mooist.

De belangrijkste tip -heel cliché, maar zeker waar- is om dichtbij je eigen stijl te blijven. Hou je van een industriële look? Ga dan voor een stoere, opvallende industriële eettafel bijvoorbeeld. En wil je dat de ruimte wordt opgevuld? Kies dan voor een lange tafel. Zet op de tafel een mooie grote plant en speel met de hoogte.

Heb jij een hoog plafond of een grote ruimte? Ik ben benieuwd hoe jij jouw huis stylet en of je handige tips voor ons hebt. Wie weet kunnen we die de volgende keer weer delen met anderen. Let me know! Liefs, Mariëlle.

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

Kasten op maat

Ken je dat gevoel? Je koopt een nieuwe kast, maar je loopt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *