Tips voor het kopen van het juiste bed of boxspring

Inspiratie tijd: 2 minuten

Bedden, boxsprings… Zoveel keuze! Daarom wil ik je in deze blog graag helpen bij het vinden van de juiste! Iedereen heeft tenslotte weer een andere voorkeur, smaak en interieurstijl. Ontdek welk bed of boxspring het beste bij jou past!

Het uitzoeken van een nieuw bed is niet altijd even gemakkelijk. Je moet op veel verschillende dingen letten en je wilt niet dat je achteraf denkt “had ik maar een ander bed gekozen…”. Er zitten meerdere verschillen tussen een bed en een boxspring. Een boxspring heeft bijvoorbeeld een combinatie van een matras-bedbodem. Dit zijn als het ware twee onderdelen op elkaar. Een voordeel van een boxspring is dat het bed een stuk hoger is door de meerdere lagen. Het in- en uitstappen is dus heel erg makkelijk! Je kunt kiezen voor een 1 persoonsboxspring, maar een 2 persoons boxspring is ook zeker mogelijk.

Bij een bed moet je goed op de lattenbodem letten. Een goede lattenbodem is gemaakt van gelaagde geboden beukenhouten latten. Het is van belang dat de lattenbodem goed is, want dit is het lichaamsondersteunend onderdeel. Heb je het ‘s nachts vaak erg warm? Dan is een lattenbodem erg fijn, want deze ademt goed via de onderkant.

Wat is jouw favoriet?
En, waar zou jij eerder voor kiezen? Een bed of een boxspring? Ik geef je graag wat inspiratie!

Boxspring incl. topmatras van koudschuim
Onderstaande boxspring heeft ook een topmatras van koudschuim. Het bed heeft een massief houten onderstel met over het hele oppervlak een ventilerend klimaatschuimmatras. In combinatie met het topmatras zorgt dit voor het beste resultaat!

Schermafbeelding 2016-05-04 om 12.49.37

Ledikant met lade in pijnboomkleur-wit
Toch liever een bed? En wil je daar ook wat opbergruimte bij? Dan is dit bed echt ideaal! Aan de zijkant zit een ruimte lade waar je genoeg spullen in kwijt kunt!

Schermafbeelding 2016-05-04 om 12.56.48

Nog meer mooie, leuke en betaalbare bedden zien? Neem dan eens een kijkje bij Otto! Daar vind je sowieso genoeg inspiratie!

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Inspiration Wednesday: inspiratievolle Instagram accounts

Deze Inspiration Wednesday doen we het een keer helemaal anders! We zijn...
Read More

1 Comment

  • Ik heb laatst ook een boxspring gekocht. Toch denk ik dat iedereen zich persoonlijk moet laten adviseren wanneer het gaat om het aanschaffen van een bed. Het kan zijn dat een ander soort bed of matras meer geschikt is voor je lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *