Tips voor het kopen van een kledingkast

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kledingkast moet je op een aantal dingen letten. De uitstraling van de kast is erg belangrijk, maar er komt meer bij kijken! Past het goed in de ruimte? Heb je genoeg opbergruimte? In deze blog lees je daarom allemaal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe kledingkast. Let’s begin.

Kast op maat

Kijk allereerst goed naar de ruimte die je hebt. Heb jij een grote slaapkamer? Kies dan voor een ruime kast waar je niet alleen je kleding, maar ook je schoenen in kunt opbergen. Op die manier houdt je alles bij elkaar en zorg je ervoor dat het allemaal opgeruimd is. Heb jij een kleinere kamer? Kies dan voor een efficiënte kast waar je alsnog veel in kwijt kunt. Haal apart een schoenen rekje en zet deze niet in de slaapkamer, maar in de hal als je binnenkomt bijvoorbeeld. Dit scheelt weer ruimte in de slaapkamer. Een handige tip is om te kiezen voor een kast op maat, want het is vaak lastig om een kast te kiezen die precies past in de kamer. Meet daarom goed de kamer op en kijk hoe groot jouw kast kan zijn. Op die manier kun jij al jouw wensen in de kast stoppen!

Verlichting

Een andere tip is om te kijken naar verlichting. Wanneer je vaak vroeg op moet of juist laat nog wil omkleden, dan is het belangrijk dat je goede verlichting hebt in de slaapkamer, maar ook in de kast! Misschien heb je hier nog niet eerder over nagedacht, maar wanneer je lampjes in de kast hebt ga je echt het verschil merken. Er zijn hele veel verschillende soorten lampjes, dus ga online eens kijken naar inspiratie. Kies jij ervoor om jouw kast op maat te laten maken? Houd hier dan rekening mee met de lampjes! Kies dus voor een mooie kledingkast waarbij je de lampjes niet vergeet!

Spiegel

Een grote, lange spiegel is erg handig in de slaapkamer. Je kunt dan even je hele outfit checken voordat je de deur uitgaat. Zorg dat deze spiegel aan de deur hang van je kast. Op die manier scheelt het weer ruimte in de rest van de kamer. Denk ook aan de stijl van de spiegel. Ga voor een spiegel die past bij de rest van je interieur.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn tegenwoordig helemaal in. Je ziet het erg veel en dat is niet zonder reden. Het is namelijk makkelijk te gebruiken en is in een kamer erg ruimtebesparend. Het is erg praktisch, want op deze manier hebt je geen last van deuren die openstaan. Je kunt gewoon rustig je kleding uitzoeken zonder dat iemand in de weg staat. Ook staat het daarnaast erg stijlvol!

Waar ga jij op letten bij het aanschaffen van een nieuwe kast? Laat het ons weten in de reacties! Liefs. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Je tuin zomerklaar maken

Yay, de zomer is dan toch echt bijna aangebroken. Ik kan niet...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *