Tips voor het kiezen van de juiste bank!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Hoe kies je de juiste bank?

De woonkamer zegt toch wel iets over hoe jij als persoon bent, vind je niet? Mensen die voor de eerste keer bij je over de vloer komen, krijgen al snel een indruk van jou en je interieur. Door de ruime keuze aan banken, kan je ook nog eens alle kanten op! Wat de keuze voor een bank juist erg moeilijk maakt… Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de kleur van je muren/behang en daar een gepaste bank bij vinden. Maar ook de vorm, grootte en materiaal zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van de juiste bank! Kortom: er zijn veel punten waar je aan moet denken. Maar wees gerust, want in deze blog ga ik jou verder helpen bij het maken van de juiste keuze!

#1: Welke kleur wil je?

Er zijn veel opties wanneer het op kleur aankomt. Verander je de muren regelmatig van kleur? Of hou je juist één soort interieur aan? Als je bijvoorbeeld vaak je interieur verandert, dan is het handig als je een bank hebt die je goed kunt combineren! Ga in dit geval voor een neutrale kleur, zoals zwart, wit of beige. Hou je een eigenlijk altijd vaste kleur aan in je interieur? Dan kan je ook kijken voor een wat gewaagdere kleur, zoals rood, donkerpaars, blauw of groen.

#2: Welke materialen?

Materialen hebben een grote invloed op de uitstraling van een bank. Ga je voor een chique leren bank? Of juist voor een hippe stoffen bank, die je styled met vrolijke gekleurde sierkussens? Het oogt hoe dan ook anders in elk interieur! Het is verstandig dat je jouw interieur in gedachte houdt bij de keuze van een bank!

#3: De vorm

Welke vorm het beste past bij jou en jouw huis, is afhankelijk van de ruimte, interieur en jouw/jullie levensstijl! Ga jij voor de bekende hoekbank die lekker groot is en waar jij met je hele gezin een film kunt kijken? Of ga je liever voor een mooie 3-zitbank of 2-zitbank met een stoere leesstoel, waar jij en je partner genoeg aan hebben? Ook heb je nog ‘speciale’ banken, zoals hoekbanken met een slaapfunctie. Dat is handig wanneer je logees hebt of als je kinderen een logeerpartijtje willen houden met hun vriendjes! 😉

#4: Omgeving: hoeveel plek heb je voor een bank?

Voordat je een bank gaat kopen, is het goed om naar de woonkamer te kijken. Om optimaal gebruik te maken van je woonruimte, is de juiste bank cruciaal. Een grote bank past beter bij een grote kamer en dit geldt ook andersom voor een kleine kamer! Het komt minder mooi over als je een hele kleine bank plaatst in een grote ruimte. Hou dat in gedachte en meet bijvoorbeeld de ruimte op waar je de bank wilt plaatsen!

Ben je nieuwsgierig naar de verschillende kleuren, vormen of de grootte/afmetingen van de verschillende banken? Neem dan eens een kijkje bij Otto!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part 3: wanddecoratie

In een filmsetting hoort natuurlijk ook… wanddecoratie! Een kale muur is ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *