Tips voor de mooiste badkamers

Inspiratie tijd: 3 minuten

Na een dagje weg is het heerlijk om even te ontspannen in de badkamer. Dit moet daarom echt een schone, fijne plek zijn. Vaak zorgt men ervoor dat de woonkamer er picobello uitziet en ‘vergeten’ vaak de slaapkamer en vooral de badkamer! Daarom geef ik in deze blog een aantal handige tips voor een fijne badkamer. Let’s begin ;-).

Tip #1 Ruim op

Wanneer een ruimte rommelig is ga je deze plek al snel vermijden. Zorg er daarom voor dat je badkamer opgeruimd is. Houd één grote schoonmaakdag en gooi alles wat overbodig is weg (of geef het aan iemand anders die het nog kan gebruiken). Hou het daarna wekelijks bij. Zo hoef je dan alleen maar de kleine dingen op te ruimen.

Tip #2 Maak schoon

Wanneer je de badkamer hebt opgeruimd kan je beginnen met het schoonmaken ervan. Misschien niet het leukste klusje, maar wanneer dit eenmaal is gedaan is het fijn! Tip: met je favoriete muziek op de achtergrond wordt het al een stuk minder erg om te doen ;-). 

Het enige wat erg hardnekkig kan zijn om weg te halen is de kalkaanslag op de douchekop en kraan bijvoorbeeld. Ik merkte in mijn badkamer dat ik dit lastig weg kreeg en ging op zoek naar een oplossing hiervoor. Het eerste wat ik las was een review over de waterontharder! Hiermee merk je direct dat het water minder kalkaanslag veroorzaakt. Door het magnetische veld voorkom je namelijk dat de kalk zich hecht aan de leidingen en binnen een paar dagen zie je de kalkaanslag (die er al op zat) zelfs verdwijnen. Ik zet een aantal voordelen even op een rijtje:

 

  • Geen hard water meer;
  • Voorkomt kalkafzetting;
  • Milieuvriendelijk;
  • Lange levensduur;
  • Breekt geleidelijk bestaande kalk af.

 

Voor een mooie schone badkamer is een waterontharder dus ideaal!

Tip #3 Kies mooie accessoires uit

Sfeer doet erg veel met een ruimte. Haal daarom leuke accessoires om jouw badkamer helemaal gezellig te maken. Voer de kleuren door die je ook in de andere kamers gebruikt, zoals de woonkamer en/of de slaapkamer. Zo wordt het één geheel en oogt het rustig. Het is daarnaast ook leuk om mee te gaan met elk seizoen. Nu de herfst eraan komt kun je kiezen voor kleuren zoals bruin, oranje of okergeel. 

Tip #4 De juiste verlichting

Last but not least: verlichting. In de badkamer wil je graag goed licht hebben. Kies er daarom voor om bijvoorbeeld spotjes in het plafond te plaatsen, maar ook een aantal (andere lampjes) met wat warmer licht. Op die manier heb je goed licht als je je klaar gaat maken, maar heb je ook sfeerverlichting als je even lekker wilt ontspannen. 

Hopelijk heb je nu genoeg ideeën voor een mooie badkamer! Succes. Liefs!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Het combineren van producten en kleuren

Deze keer ga ik jullie wat vertellen over het combineren van de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *