Tips & inspiratie voor een unieke boom

Inspiratie tijd: 4 minuten

Nederland is verdeeld. Mensen die aftellen tot de kerstboom “officieel acceptabel” is en mensen die zoiets hebben van laat het nog maar even duren. Ik ben zonder twijfel onderdeel van de eerste groep en heb daarom vandaag al heel lichtjes mijn eerste kerstdecoratie neergezet. Wel nog heel subtiel, hoor! In de aanloop naar de adventtijd is het toch wel tijd om na te denken over wat voor kerstboom en accessoires dit jaar het huis doen versieren. Ben jij nog op zoek naar de perfecte (unieke) boom of inspiratie voor de versiering? Lees dan snel verder!

Zelf heb ik een echte nepper, met ingebouwde lampjes (want wát een drama is dat zeg!). De eerste keer dat ik hem gezet heb was in 2014. Overenthousiast heb ik toen een grote doos met rode en zilveren ballen in verschillende formaten gekocht tezamen met wit/zilveren slingers met hier en daar een sterretje. Voor de eerste keer best grappig, maar wel heel erg standaard. Dit jaar ga ik hem voor de tweede keer opzetten. Ik heb zelfs al fanatiek inkopen gedaan; de kerstballen met veertjes (action), hout met witte hangertjes in kerstvormen (action), houten sterretjes (action), plastic ballen met plaatjes van dieren (big bazar), witte houten kerstbalvormige hangertjes met een leuke tekst (big bazar) en verschillende soorten uilenhangers (karwei, action).

Kersthangers & mijn eerste decoratie voor 2016
Kersthangers & mijn eerste kerstdecoratie voor 2016

Om tot een leuke combinatie aan hangers te komen hier een paar tips:

  1. Kies één of twee basiskleuren die het meest (en het liefst in elke hanger) terugkomen in de boom.
  2. Ga voor verschillende kleuren, vormen en materialen, maar houdt hierbij de basiskleuren 1 in je achterhoofd.
  3. Om het geen totale wirwar te maken is het leuk om dezelfde soort hangers een aantal keren in de boom terug te laten komen. Zoals op de foto hierboven heb ik 3 hout met witte hangers, maar elk in een ander figuur. Of de uiltjes, van elke kleur 2, maar wel met dezelfde vorm.
  4. Beperk jezelf niet tot het kopen van alle hangers in één winkel en in één keer. Er komen op dit moment in steeds meer winkels leuke hangers binnen en vaak nog voor leuke prijsjes ook.
  5. Eventueel kan het leuk zijn om elke hanger hetzelfde touwtje te geven, dit zorgt ook weer voor eenheid.

Variaties op de echte of neppe groene boom zijn bomen in verschillende kleuren; wit, blauw of zelfs roze. Maar het kan ook anders, met ander materiaal. Er zijn veel verschillende soorten bomen mogelijk met één en hetzelfde materiaal; hout. Zo zijn er bomen te koop (of natuurlijk zelf te maken) waarbij latjes hout opgestapeld worden in de vorm van een boom, of waarbij takken van kort naar steeds langer onder elkaar aan een touw hangen. Ook kun je denken aan (boeken)plankjes die van smal tot breed aan de muur hangen, al is dit wel een wat meer ingrijpende variant. En wat dacht je van steigerhouten planken in de vorm van een kerstboom gezaagd met her en der plankjes en haakjes?

Houten kerstbomen (© Pinterest)
Houten kerstbomen (© Pinterest)

Een ander materiaal is gaas of beter gezegd een gaaspaneel. Dit kun je in de vorm van een kerstboom knippen, maar ook leuk is het om dit gaas langwerpig te houden en door midden van lichtjes en decoratie de vorm van de boom in het gaas te verwerken. Het leuke aan deze laatste optie is dat je het ieder seizoen of iedere feestdag naar wens kan stylen.

Nog een leuke optie: verf. Hierbij is wel een beetje creativiteit vereist. Teken op de gewenste plek op de muur een boom en wanneer deze naar wens is kan je hem oververven. Toch iets te heftig? Doe het dan op een houten plaat die je op de uitgekozen plek voor de muur kan zetten! Ook kun je in plaats van verf kiezen voor (zwart) tape. Mocht je een krijtmuur of -deur hebben is het natuurlijk ook leuk om met krijt een kerstboom te tekenen.

En dan wil ik afsluiten met mijn favoriet; een boom van foto’s. Ook hier kun je kiezen of je het op de muur of een deur of toch liever op een losse plaat bevestigd. Zorg hierbij voor heel veel foto’s in kleur naar wens; kleur, zwart wit of bijvoorbeeld sepia en plak deze in de vorm van een kerstboom op de uitgekozen plek. Hier kun je een lichtsnoer doorheen laten lopen ter verlichting. Ook leuk is het om dit met ontvangen kerstkaarten te doen.

Creatieve kerstbomen (© Pinterest)
Creatieve kerstbomen (© Pinterest)

Ik ben erg benieuwd wat voor boom en kerstdecoratie jullie dit jaar in huis halen! En laat het aftellen maar beginnen: nog 50.. 49.. 48.. 47.. … dagen tot kerst! <3

Comments

comments

More from Roos van den Heuvel

Op mezelf: het begin

Geheel onverwachts werd ik via Instagram benaderd door Furnlovers of het me...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *