Time to detox met Frecious

Inspiratie tijd: 4 minuten

Tegenwoordig zitten er veel toegevoegde smaakstoffen, e-nummers en nog veel meer dingen in eten en dranken die niet zo goed voor je zijn. Waarschijnlijk ken je het wel: je bent druk en wil het liefst zo makkelijk mogelijk eten. Een snelle maaltijd uit een pakje of eten bestellen is dan een optie. We bewegen minder door de maatregelen en dit in combinatie met niet al te gezond eten en drinken zorgt voor veel nadelige effecten op je lijf. Tijd voor verandering! Wij probeerden een drie-daagse detox van Frecious en delen er graag meer over in deze blog.

Frecious

Ik zal je eerst iets meer vertellen over Frecious. Frecious was het eerste bedrijf met slowjuicery, waarbij de sappen uit 100% pure sap bestaat en er geen water aan toegevoegd wordt. Frecious schroefperst biologische groenten langzaam en shockvriest de groentensappen supersnel. De reden dat ze het shockvriezen, is zodat alle vitamines en smaken behouden worden en jij het op elk gewenst moment uit je vriezer kan halen om vers te drinken. De restproducten die overblijven na het persen, worden ook optimaal gebruikt. Hiervan maken ze namelijk vezelrijke groenterepen en granola. Ook bij de productie wordt aan het milieu gedacht, de flessen zijn namelijk van 100% gerecycled plastic en Frecious draait geheel op windenergie! 

Detox

Zoals ik hierboven al vertelde krijgen we door onze leefstijl en voeding tegenwoordig niet altijd het beste binnen voor ons lijf. We willen allemaal lekker in ons vel zitten en tijdelijke voldoening door fastfood gaat je daar niet bij helpen. In het moment kun je er van genieten, maar als je het vaak doet dan wordt je lijf daar niet blij van! Ik zal je toegeven dat ik zelf ook moeite heb met genoeg groenten en fruit eten en voldoende bewegen. Al helemaal in een drukke werkweek schiet het er nogal snel bij in. Maar, gelukkig was daar redding… namelijk: een driedaagse detox sapkuur. Dit is een kuur van sappen, waarbij je je lijf ontgift door het een gezonde boost te geven. Deze kuur geeft een hoop voordelen, namelijk:

  • Verbeterde vetverbranding, suiker- en vetstofwisseling.
  • Een plattere buik en betere huid
  • Meer lichamelijke en geestelijke energie.
  • Risico op aandoeningen als metabool syndroom, diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas verminderen.
  • Versterken van je natuurlijke bioritme.
  • Betere hormoonbalans: beter honger- en verzadigingsgevoel, reset metabolisme, verbeterde gemoedstoestand.
  • Mentale gezondheidstoestand verbetert: Scherper brein, beter concentratievermogen, betere alertheid, lager risico op alzheimer.
  • Minder gewrichtsklachten, minder klachten bij reumatische aandoeningen.
  • Minder ontstekingsactiviteit en beter werkend immuunsysteem.

Genoeg redenen om dit te doen, dus wij probeerden het voor je uit!

 

Ervaring

Het klinkt misschien heftig om drie dagen lang je normale eetgewoonten te laten gaan. Maar uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat de drie daagse kuur wel mee valt. Van te voren had ik zelf ook het idee dat het erg zwaar zou worden, omdat je gewend bent om te eten. Nu drink je de hele dag door. Ik voelde wel verschil aan mijn lichaam! Alsof je het hele lichaam aan het verfrissen bent. Het heeft mij geholpen om af te vallen ( twee kilo) en om te starten met een gezondere levensstijl! Je kan er ook een handige app bij downloaden waar tips in staan die je kan gebruiken! Je krijgt een mail van te voren met de informatie daarin hoe je een week vooraf kan afbouwen met je gewoonlijke levensstijl. Ga op tijd slapen, luister naar rustgevende muziek en stimuleer bijvoorbeeld ook je doorbloeding! Je krijgt de dagen erna opvolgende mails met motivatie en de informatie die je nodig hebt voor die dag en ook wordt er verteld welke sapjes je moet ontdooien voor de volgende dag. Erg handig dus! Ik zou het iedereen aanraden die wil beginnen met een gezondere levensstijl!

 
Je krijgt naast de sappen en soep ook koffie en thee bij je detox kuur. Dit is vooral om even warm te worden en tenslotte is het ook nog gezond voor je, omdat de koffie bijvoorbeeld cafeïne vrij is en je een kruidenthee krijgt. Altijd goed :-). 

Goede voornemens hoef je niet alleen begin van het jaar te hebben, maar daar kun je altijd mee starten. Ben jij al klaar voor een detox? Laat ons jouw ervaring weten!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Uitgelicht: de mooiste badkamers van Maxaro

Ga jij jouw badkamer renoveren? Of ga je verhuizen en is het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *