Sta altijd paraat als mantelzorger!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je herkent het misschien wel… die ene buurvrouw, die beste vriend van je vader, of je vader misschien wel. Zelfstandig wonen lukt niet meer helemaal, maar naar een verzorgingstehuis gaan is nog niet nodig. Je wil ze graag helpen, maar je woont niet in de buurt, of hebt simpelweg gezegd gewoon geen tijd om er langs te gaan. Dit kan nu allemaal veranderen. Jouw dierbare kan gewoon op een vertrouwde plek wonen. Zelfs zo dicht bij jou in de buurt, dat jij hen 24/7 kan helpen wanneer jou dat uitkomt! Ben je al een beetje nieuwsgierig? Lees dan met me mee! 

Jij staat voor hen klaar! 

Zorg jij al een tijd voor iemand die je hulp goed kan gebruiken? Wanneer je dit vrijwillig doet, betekent het dat je mantelzorger bent. Je helpt dan bijvoorbeeld met huishoudelijke klusjes of helpt hen bijvoorbeeld te herinneren dat zij hun medicijnen moeten nemen. Dit is allemaal best lastig wanneer zij ver weg wonen. Mensen die mantelzorg nodig hebben, willen dit het liefst laten doen door iemand zij vertrouwen. Met een verzorger in een verzorgingstehuis voelen zij zich vaak niet op hun gemak. Mantelzorgwoningen.nl heeft daar dan nu ook iets op bedacht! Zo kun je nu zelf een mantelzorgwoning bouwen, in bijvoorbeeld jouw achtertuin! 

De woning

Wanneer je een eigen mantelzorgwoning gaat bouwen, wordt alles volledig aangepast aan jouw eisen. Zo kun je de vloeren, wanden, badkamer en keuken zelf uitkiezen. Ook heb je hier de keuze of je wat extra opties wilt. Dit zijn opties zoals vloerverwarming of airconditioning. Heb je nu eigenlijk geen idee wat je wil? Dat geeft helemaal niets. De experts van Mantelzorgwoningen.nl helpen je hier graag mee! Zij helpen met zoeken naar de perfecte woning die aan alle zorgbehoeftes voldoet. Het voordeel aan deze woningen is dat ieder zijn of haar eigen persoonlijke plek behoudt. Zo heeft iedereen privacy, maar wanneer er hulp nodig is, ben je altijd dichtbij. 

Hoe koop je een mantelzorgwoning? 

Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillende eisen, maar sinds 1 november 2014 is een zorgwoning vergunning niet langer meer nodig voor het bouwen van een zorgunit. Wanneer je kiest voor een pré-mantelzorgwoning (oftewel een mantelzorgwoning die eigenlijk nog niet nodig is), dan heb je wel een vergunning nodig. Hier gelden dan ook andere voorwaarden en eisen. Ook op dit gebied willen de experts van Mantelzorgwoning.nl je erg graag helpen. 🙂 

 

Heb jij nu altijd al een steentje bij willen dragen, maar wist je niet precies op welke manier? Laat je verrassen door de mogelijkheden die Mantelzorgwoningen.nl en jij samen kunnen bieden! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: mooie keukens

Inspiratie opdoen is altijd leuk! Ook in deze nieuwe Inspiration Wednesday kun...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *