Slimme technologieën in je keuken

Inspiratie tijd: 3 minuten

We zien het steeds vaker… overal maken we meer gebruik van slimme technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het contactloos betalen via je smartphone, het beveiligen van je huis, streamen van muziek en ga zo maar door. Maar nu wil ik je iets vertellen wat nog niet veel mensen weten… laten we daarom snel beginnen!

Voordelen van een slimme koelkast

Al eerder schreven wij over de super handige en mooie producten van Liebherr en nu kwamen wij weer iets tegen wat wij echt met jullie moesten delen, namelijk: slimme koelkasten. Een koelkast is natuurlijk essentieel in jouw keuken, maar heb jij wel eens nagedacht over een slimme koelkast? Er zijn erg veel voordelen namelijk. Denk bijvoorbeeld aan het snel laten afkoelen van jouw boodschappen met de SuperCool functie! Ideaal wanneer je net boodschappen hebt gedaan en je gaat koken met een aantal ingrediënten die echt koud moeten zijn (of een heerlijke fles wijn die je snel wil drinken;-)). Maar ook krijg je een melding op je telefoon wanneer de deur van je koelkast of vriezer open staat en ideaal: wanneer je Philips Hue (slimme lampen) in huis hebt, kunnen deze knipperen als de koelkast nog openstaat. Ik ben zelf ook helemaal fan van de koel-/vriescombinatie met de IceMaker. Met de SmartDevice kun je namelijk instellen dat het apparaat ijsblokjes gaat maken als het buiten warmer is dan 25 graden. Zo handig! Lekker verkoelend voor de warme zomerdagen. 

Goed om te weten: bijna alle Liebherr apparaten zijn eenvoudig achteraf uit te rusten met een SmartDeviceBox! Je hebt dus zelf als gebruiker altijd de keuze. 

 

Deze handige SmartDevice-technologie is de basis om je koelkast of zelfs diepvriezer te integreren in een smarthome. Je kunt heel gemakkelijk jouw Liebherr apparaat koppelen met je draadloze netwerk. Doordat de techniek in de toekomst steeds slimmer wordt is het fijn als apparaten op een zo prettig mogelijke manier met je mee kunnen denken. 

 

Veilig en betrouwbaar

Ik kan mij voorstellen dat je denkt: “Help! Ik wil niet dat al mijn gegevens overal en nergens staan”. Dat snapt Liebherr maar al te goed gelukkig. Bij Liebherr staat privacy namelijk bovenaan! Daarom is er als partner gekozen voor software en cloud diensten voor Microsoft. Alle gegevens die worden verzameld van de SmartDeviceBox worden naar de cloud overgebracht en worden voorafgaand geanonimiseerd. Liebherr heeft zelf de persoonlijke gegevens van de gebruikers via servers in eigen datacenter in Duitsland. Op die manier zijn de persoonlijke gegevens dus altijd van elkaar gescheiden. Ideaal, dat geeft toch wel een veilig gevoel!

Kies voor gemak

Persoonlijk ben ik helemaal fan van slimme technologieën. Daarom werd ik ook enorm enthousiast toen ik deze slimme koelkast zag. Heel eerlijk: gemak is dan toch wel heel erg fijn! En nu de vakantieperiode ook aanbreekt is het daarom ook handig om jouw koelkast in HolidayMode te zetten om energie te besparen. 

Wat vind jij van deze prachtige en handige koelkasten? Laat het weten in de reacties. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een functionele én mooie wipstoel?

De Kerstman kwam vroeg dit jaar, want onlangs ontving ik een wel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *