Ready for Christmas… Aan tafel!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Het is weer de tijd van het jaar! De tijd van gezelligheid, familie, samenzijn en inderdaad: ook de tijd van eten. Er wordt heerlijk gekookt, de tafel wordt gedekt… Maar hoe ga jij je tafel dekken dit jaar? Wil je iets doen dat uitbundig is? Of wil je het dit jaar juist simpel houden? Ik wil je graag helpen om daar achter te komen!

Welke kleur kies jij?
Kijk eerst eens goed naar welke kleur je wilt gaan gebruiken als hoofdlijn. Hou je het bijvoorbeeld bij wit of wil je één bepaalde tint terug laten komen? Zo zie je vaak dat er wordt gekozen voor rood in combinatie met wit en zwart. Liever iets meer opvallen? Je kan ook voor fuchsia roze kiezen.

Heb je een robuuste houten tafel? Prachtig! Maak daar dan ook gebruik van. Zelf zou ik wel wat van het hout laten zien en het dus niet compleet afdekken met een tafelkleed. Kies bijvoorbeeld voor een smaller tafelkleed of gebruik mooie placemets. Houd de basis simpel en gebruik wit. Combineer daarbij een kleur die je wilt: een pasteltint, roze, rood, blauw; noem het maar op. Mooie kaarsen, zoals op onderstaande foto, mogen dan ook zeker niet ontbreken in mijn ogen! Love it!

1
Photo by Show Home

Wil je iets geks aan tafel? Wat dacht je dan van deze sokjes voor het bestek? Super leuk én grappig!

2
Photo by Buzz Feed.

Ideeën voor de tafel
De tafel op onderstaande foto is vrij chique gedekt. Ik vind het mooi dat hier is gekozen voor wit en eenvoud. Zelf zou ik echter nog wel iets kleur aanbrengen. Wat zou jij doen?

3
Photo by Godfatherstyle.

Toch meer van het natuurlijke? Het “back to nature” gevoel in huis willen halen? Dan is onderstaand idee misschien wel wat voor jou. Gebruik een gedeelte van de boomstronk als onderzetter en plaats daarboven op de borden.

4
Photo by Jenny Collier.

Nieuwsgierig waar je deze boomstronk plateaus kan kopen? Kijk eens bij Xenos: daar kwam ik deze boomstam plateau tegen! Combineer het met mooie kaarsen en zorg zo voor een mooi geheel!

Hoe ga jij jouw kersttafel inrichten? Ik ben benieuwd! Deel het via social media en tag Furnlovers daar in!

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

WIN: een collage van PrintCandy t.w.v. €150,- [GESLOTEN]

Ik zie het steeds vaker: foto’s, afbeeldingen en teksten in een interieur....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *