Planttherapie, say what?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Bij het lezen van deze titel heb je misschien nog je vraagtekens en ik denk dat het in het eerste opzicht een beetje gek klinkt… Maar juist nu is het belangrijker dan ooit om genoeg aandacht aan jezelf te besteden. Tijd voor ontspanning en rust! En, dat doe je met planten. Ik vertel je er graag meer over! 

Take care! 

We kunnen het bijna niet meer aanhoren, maar we worden onder bedolven door allerlei berichtgeving omtrent het coronavirus. Voor velen zorgt dit voor extra druk en meer stress. Logisch ook. Naast corona kampen veel mensen met burn-outs, werkoverlast en drukte. Het is dus, zoals ik eerder zei, heel erg belangrijk om genoeg aandacht aan jezelf te besteden. Een momentje relaxen op de bank, je huis gezellig maken en met de kaarsjes aan op de bank genieten. 

Therapie met planten 

Verder zien we een grote toename in het aantal planten bij mensen thuis. Ik heb zelf ook steeds meer planten in huis. Het staat zo gezellig en fris! Bovendien heeft het een therapeutische werking op mensen. Hoe dit komt? Vooral door het verzorgen van planten. Een vorm van therapie – planttherapie dus! Met name het sociaal, cognitief, fysiek en psychologisch functioneren wordt verbeterd. 

Iets voor jou? 

Ik zou je in ieder geval aanraden om het een keer te proberen. Heb je nog geen planten in je huis? Kies voor een aantal mooie kamerplanten en ga aan de slag. Misschien hou je van stilte of kies je juist voor (rustige) muziek op de achtergrond. Alles mag, alles kan. Zolang jij maar jouw rustmoment inplant. 

Tips! 

Behalve dat jij echt wil gaan voor meer zen en rust, is een andere leuke bijkomstigheid dat het gewoon superleuk staat om meer planten in je huis te hebben. Creëer jouw urban jungle op een dressoir of ga juist voor één grotere plant. Weinig ruimte op de grond of is het niet echt handig in verband met huisdieren en/of kinderen? Ga dan voor een mooie hangplant! Daarnaast is het ook erg tof om bijvoorbeeld op een hoge salontafel een mooie plant neer te zetten. Of kies voor een rek in de keuken of woonkamer met allerlei leuke plantjes erin. Er zijn genoeg mogelijkheden om alsnog groen toe te voegen in huis. Thuiszitten is zo in ieder geval geen straf. 😉 

Heb jij planten in huis? Of ga je het na het lezen van de blog juist aanschaffen? Ik ben heel erg benieuwd. We vinden het leuk als je jouw ervaringen met ons deelt. Bijvoorbeeld hieronder of anders onder onze Instagram post. Hopelijk komen jullie (meer) tot rust. Take care. 

#ADFURNLOVERS

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wat te doen na een inbraak?

Het zal je maar overkomen of misschien is het jou al eens...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *