Oude schoolstoel helemaal van nu?!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Bijna iedereen kent ze wel! In de jaren 60/70 hadden ze op scholen van die houten stoelen met tafels. Hay heeft deze stoelen in 1958 ook in hun collectie toegevoegd. Veel Nederlanders zijn dus opgegroeid met dit iconische design. Ben je benieuwd hoe je deze stoel kunt combineren? Kijk dan vooral mee! Ps. we hebben ook nog een kortingscode voor jullie!

Een oude schoolstoel helemaal van nu?! Jep, je leest het goed! Ik was erg benieuwd naar het verhaal achter deze voor (bijna) iedereen bekende stoel. Juist omdat het zo bekend is, maar ik er verder weinig van af weet. 😉 Oorspronkelijk is de stoel ontworpen door Wim Rietveld en Friso Kramer. En, nu… geheel opnieuw gelanceerd door HAY en Ahrend. De stoel heet de Result stoel en ik vind ‘m erg mooi! Naast dat het een klassieker is vind ik dat deze stoel veel sfeer brengt aan een interieur. Ik vertel je er meer over!

Het ontwerp van de Result stoel

In de jaren 60 en 70 werd de stoel voornamelijk gebruikt op scholen. Als ik deze stoel voorbij zie komen, doet het mij ook gelijk denken aan een schoolstoel. Terwijl je hem dan eigenlijk te min doet, want het is een super leuke stoel die je erg leuk kunt combineren!

De stoel heeft een tijdloos, eenvoudig uiterlijk en is zeker functioneel! Doordat de ontwerpers overbodige details weg hebben gelaten, blijft echt alleen de sterke basis van deze stoel over. De stoel is gemaakt van een innovatief gebogen plaatstaal.

Het frame van de stoel is verkrijgbaar in zwart of beige en de zitting en de leuning is verkrijgbaar in eikenhout of gerookt eiken. Er zijn acht verschillende zitting en frame combinaties mogelijk. Dus je kunt de stoel(en) goed aanpassen naar je eigen smaak en interieur. 😉


Hoe combineer je de stoel?

Persoonlijk vind ik deze stoel mooi passen in een industrieel interieur. Als je de stoel gaat combineren in een industrieel interieur, is het erg mooi om een zwart frame te kiezen in combinatie met een donkere kleur hout. Hou je meer van een Scandinavisch en licht interieur, dan kun je het beste kiezen voor een beige frame in combinatie met een lichte kleur hout. Ik ben trouwens ook erg benieuwd wat jullie favoriet is!

Je hoeft zeker niet te kiezen voor meerdere stoelen! Eén Result stoel in je huis staat ook al super leuk. Kies bijvoorbeeld voor een stoel in de woonkamer, leg er een zacht vachtje op en tadaaa: gelijk een leuk hoekje! Laat de kleuren van de stoel terugkomen in jouw andere accessoires en je krijgt een mooi samenhangend geheel. Kies bijvoorbeeld voor een bijzettafeltje of een andere tafel die het zelfde kleur frame of poten heeft als het frame van de stoel.

Mix and match!

Wat ook een leuk idee is, is om verschillende kleuren stoelen te combineren met elkaar aan een tafel. Kies bijvoorbeeld voor aan de ene kant een donkere stoel en aan de andere kant een lichte stoel. Wil je een iets speelser effect? Kies er dan voor om aan de ene kant van de tafel twee donkere stoelen te zetten, met in het midden een lichte. En aan de andere kant doe je dit precies omgekeerd. Love it!

Combineren met andere meubels

De Result stoel kun je ook perfect combineren met een andere collectie van HAY, namelijk Pyramide collectie. De collectie heeft verschillende meubels die ook het uiterlijk hebben van de jaren 70. De frames van de meubels zijn op dezelfde manier gemaakt als de Result stoel en matchen daarom ook erg goed. Een mooi voorbeeld zie je hieronder:


Extraatje!

We hebben ook nog een leuk extraatje voor jullie! Namens Ahrend mogen we jullie een goodiebag aanbieden. Gebruik de code Furnlovers om de goodiebag te ontvangen bij  je bestelling! Shopse 😉

Wat vind jij van deze stoel? Ik ben er gek op!

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Ahrend. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Sfeermaker voor in je interieur

Tapijten zorgen voor warmte en gezelligheid in huis. Er zijn er veel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *