Op zoek naar een nieuwe vloer?

Inspiratie tijd: 3 minuten

De vloer is echt de basis van jouw interieur. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen of alles in huis wil aanpakken is het belangrijk om eerst te beginnen met de vloer, zodat je daarna alles erop kan aansluiten en matchen met deze basis. Het is enorm handig om de basis van je interieur goed te hebben, omdat dit er voor de komende jaren ligt. In deze blog geef ik je daarom allerlei tips voor een fijne vloer. Ik zou zeggen: Let’s read!

First things first

Allereerst is het natuurlijk goed om een idee te hebben van jouw ideale vloer. Wat zijn jouw wensen? Hoe wil je dat de kleur en de structuur bijvoorbeeld is? Ga eens lekker op onderzoek uit en lees in bladen en op het internet naar allerlei ideeën. Wees creatief en maak een offline moodboard, zodat je goed inzichtelijk hebt wat jij écht mooi vindt. Maak daarna een lijstje met alle punten die eruit zijn gekomen en tadaa! Jouw wensenlijst heb je gerealiseerd. 

Onze favoriete vloer

Uiteraard kan ik je een beetje op weg helpen… want wij hebben ook al even onderzoek gedaan natuurlijk naar fijne vloeren. Op die manier scheelt het jou weer uitzoekwerk ;-). Er zijn namelijk zoveel voordelen bij deze vloer en daarnaast staat het ook nog eens prachtig.Het fijne aan pvc laminaat is dat het goed tegen de druk van zware kasten en banken kan. Het wordt namelijk altijd beschermd door een slijtlaag, ideaal! Op die manier kun je er jaren van genieten (zonder krassen of deuken). Door de vele keuzemogelijkheden van PVC laminaat is er ook zeker een vloer die past bij jouw keuken en eetkamer!

Voordelen op een rijtje

Nu hoor ik je denken: “Wat zijn de andere voordelen?” Die ga ik je vertellen. Naast dat het dus een hele krachtige en stevige vloer is, is die ook vochtbestendig. Ideaal voor in de keuken, maar ook voor in de badkamer bijvoorbeeld. Ook is de vloer helemaal geschikt voor vloerverwarming (ik ben fan!). Vooral in de herfst en in de winter kan ik zo genieten van warme voeten, dus dan is een vloerverwarming geen overbodige luxe. En last but not least: Je buren hebben er ook profijt van, want de vloer is enorm geluiddempend. Op die manier hoef jij nooit meer op te passen dat je geluidsoverlast veroorzaakt. 

Hoe plaats je een pvc vloer?

Niet. Heel eerlijk, dit zou ik overlaten aan een professional, haha! Doordat de dekvloer moet worden geëgaliseerd is dit niet een klus die je snel zelf kunt doen. Wanneer je dit aan iemand overlaat weet je ook op die manier zeker dat het 100% goed wordt gedaan. Kijk daarom goed naar welke ruimte jij wil laten leggen en vraag eens om advies! Zij kunnen jou altijd helpen met alle vragen die jij hebt. 

Wat vind jij van een mooie pvc vloer? Wij zijn in ieder geval verliefd op deze vloeren qua uitstraling, maar ook erg enthousiast over de voordelen ervan. Succes met het uitkiezen van jouw nieuwe vloer! Liefs. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kunst in je interieur

Met kunst maak je je interieur helemaal af. Door een schilderij op...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *