Ontspullen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Afgelopen weekend gezellig gewinkeld in Groningen en natuurlijk ben ik ook even wat leuke woonwinkels binnen gelopen. Eén van mijn favorieten is Sissy-Boy. Een sfeervolle winkel met ontzettend veel leuke woonaccessoires. Maar wat voegt eigenlijk nog iets toe aan mijn interieur. Voegt het iets toe of word ik er gewoon even gelukkig van? Je kan in de loop der jaren heel wat spullen verzamelen. Een tijdje geleden ben ik eens flink aan het ontspullen geslagen.

Ontspullen

Al is het niet echt de tijd van het jaar om het te hebben over ontspullen, maar je herkent het vast. Een schuur vol spullen, maar net niet het goede als je iets nodig hebt. Je kan in tien jaar ook wel heel wat verzamelen met opgroeiende kinderen. Het is vaak moeilijk om bepaalde spullen weg te doen. Ze hebben misschien een emotionele waarde of sommige spullen doen denken aan een bepaalde periode in je leven. Ik heb ook vaak dingen bewaard vanuit een schuldgevoel naar de ander toe. Toch is het me aardig gelukt. Wees selectief en ‘keep only the best’.

MijnTafel

Omdat ik niet alles wilde weggooien heb ik een tafel gehuurd bij het Finse winkelconcept mijnTafel. Op deze tafel (stelling) kan je de spullen etaleren, prijzen en voorzien van een barcode. De rest gaat eigenlijk vanzelf. Je hoeft er niet zelf bij te zijn om je spullen te verkopen. Wekelijks krijg je de volledige opbrengst uitbetaald. Je kan thuis inloggen, zodat je kan zien wat je hebt verkocht. Ik vind het een pracht concept. Het is natuurlijk ook gewoon leuk om even naar binnen te lopen. Ik heb er zelf laatst een prachtig gewei gekocht en mooie oude lijsten voor mijn zwart-wit printen. Ik had al veel over mijnTafel gehoord en ik vond het erg leuk om dit een keer te ervaren. Het was zeker de moeite waard. Een echte interiorista wisselt nog wel eens van accessoires en dit is een leuke en makkelijke manier om nog wat te verdienen aan je oude spullen.

mij-tafel

Kerstdecoratie

Tijdens mijn grote opruiming heb ik ook heel wat kerstversiering laten verdwijnen. Ik hou van een simpele, subtiele kerstsfeer. Niet te veel toeters en bellen. Met een paar elementen heb je al een echte kerstlook in huis. Al denkt mijn kleine mannetje daar heel anders over. Zijn interesse gaat meer uit naar gekleurde lampjes en zingende kerstmannen. Suus (13) en Mart (7) mogen los gaan in hun eigen kamer. Wat leidt tot verrassende creaties! Ik ga ook dit jaar met kerst weer voor wit en goud accenten. Een paar losse wit gespoten dennentakken vind ik ook altijd erg mooi! Leuk om aan een bankje te bevestigen of bijvoorbeeld aan de trap. Eigenlijk heel simpel, maar het staat erg krachtig en geeft heel veel sfeer. Je kan er eventueel ook nog een lichtslingertje inhangen of een paar mooie ballen. Er zijn momenteel veel soorten lichtslingertjes te koop. Ze zijn leuk voor in een stolp, aan een gewei, een rekje of gewoon tussen je accessoires. Zo creëer je simpel een gezellige en warme kerstsfeer in huis. En natuurlijk mag de kerstboom ook niet ontbreken. Vorig jaar was hij wit met goud. Dit jaar wordt hij helemaal wit! Laat die boom maar komen. Wij hebben er zin in!

kerstdeco-4

kerstdeco

kerstdeco-2

kerstdeco-3

Liefs Silke

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kies met deze tips de juiste bureaustoel

Zit je veel op kantoor of werk je vaak thuis? Dan is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *