Natuurlijke materialen in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tegenwoordig is het erg populair om natuurlijke/duurzame meubels en accessoires te hebben in je interieur. Je ziet veel wollen plaids, houten meubels en planten in huizen. Hierdoor creëer je een rustige en stijlvolle sfeer en dat is wat veel mensen graag willen uitstralen. In deze blog lees je hoe je deze stijl thuis kunt toepassen! 

Houd het rustig 

Allereerst is het belangrijk om de basis van je interieur rustig te houden. Kijk goed naar kleuren die tijdloos zijn, zoals zwart, wit en grijs bijvoorbeeld. Kies voor de grotere meubels in deze kleuren en speel daarna met wat kleur in de accessoires in huis. Zo krijg je de juiste balans!

Welke stoffen kies je?

Om een interieur een natuurlijke look te geven kun je kiezen voor een aantal stoffen. Denk bijvoorbeeld aan jute, wol en leer. Combineer een tof jute vloerkleed met wat leren kussens op de bank en een wollen plaid bij elkaar. Zo krijg je dé look die jij zoekt. 

Ga voor warmte

Wanneer jij thuiskomt is het belangrijk dat je je helemaal fijn voelt en dat je even heerlijk kunt ontspannen. Iedereen doet dit op zijn of haar manier, maar persoonlijk vind ik het heerlijk om in de keuken te rommelen en lekker lang te koken. Vandaar dat ik de keuken (en de meubels die er staan) erg belangrijk vindt. Om meer sfeer toe te voegen in de keuken/eetkamer is het tof om een mooie houten tafel te neer te zetten zoals op deze onderstaande foto bijvoorbeeld. Dit is de epoxy tafel van Tuinwaardig en heeft een hele natuurlijke uitstraling. Ik was gelijk erg enthousiast hierover, omdat het is gemaakt van duurzaam en verantwoord hout. Door deze tafel krijgt je interieur direct meer sfeer!

Ben jij meer van de strakke vormen? Dan is deze riviertafel geschikt voor jou! Het heeft dezelfde warme uitstraling, maar een iets strakker design. 


Duurzaam materiaal

Het blad van de tafel is gemaakt van suar hout. De boom groeit in tropische gebieden en is voorzien van  het ‘Indonesian Legal wood’. Dit geeft aan dat de bomen die worden gebruikt hiervoor legaal zijn gekapt. Het hout is erg sterk en vandaar dat dit erg geschikt is voor tafels. Door de variatie van kleur tussen de binnen- en buitenkant is een suar tafelblad uniek en heeft het een natuurlijk karakter. De tafels kwam ik online tegen bij Tuinwaardig, waar ze nog veel meer mooie producten hebben. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren in deze blog. Hoe ga jij natuurlijke materialen toevoegen in huis? Laat het weten in de reacties, ik ben heel benieuwd. Liefs!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Klussen in huis: dit zijn de ‘must haves’!

Als je zelf gaat klussen in huis heb je hier natuurlijk gereedschap...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *