Natuurlijke elementen in je interieur: de trend van nu!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Er zijn zoveel leuke trends op het gebied van interieur. Mijn favoriete trend op dit moment is de natuur trend. Je ziet steeds meer natuurlijke elementen terugkomen in huis en ik vind het ontzettend mooi! Ik vertel je graag meer over deze super leuke trend!

Natuurlijke elementen

Natuurlijke materialen en elementen in je interieur geven een bepaalde rust, net zoals de natuur zelf.  Denk bijvoorbeeld aan hout, steen of planten. Het zijn natuurlijke materialen die ook goed samen te combineren zijn en dat maakt de trend nog leuker! De natuurlijke elementen zien we overal terug in huis. Zelfs in de badkamer! Badkamers worden tegenwoordig omgetoverd tot echte privé spa’s. 😉 Love it!

ddc8f8b522e64843ae1e420924ee2d5a

Bron

Breng de natuur in huis!

Breng zelf ook de natuur in huis. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een tuincentrum en schaf een paar planten aan of kies voor een stenen snijplank in plaats van een plastic snijplank. Je kunt kiezen voor kleine accessoires of het wat groter aanpakken! Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer of houten jaloezieën. Hout is een tijdloos materiaal en daarom zeker een goede inverstering! Bij Inside Blinds kwam ik hele mooie houten jaloezieën tegen die ik graag met jullie deel, want ze sluiten perfect aan op deze trend. 🙂

picmonkey-collage

Bron Bron

Houten jaloezieën van Inside Blinds

Zoals ik vertelde kwam ik bij Inside Blinds prachtige jaloezieën tegen. Deze zijn gemaakt van hout, waardoor ze net wat chiquer ogen en een betere kwaliteit hebben dan plastic jaloezieën. Jaloezieën zelf kennen we al jaren. Misschien herken je het nog wel van je ouderlijk huis: de plastic luxaflex. Niets mis mee trouwens, want ik denk dat veel mensen hier nog steeds voor kiezen! Maar de houten jaloezieën hebben een grote terugkomst en ik vind dat deze een mooiere uitstraling hebben dan plastic. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor jaloezieën of shutters! Wat vind jij? Plastic of hout?

Nieuwe raamdecoratie kiezen is altijd lastig. Het is belangrijk te kijken naar wat voor een uitstraling je wilt bereiken. Jaloezieën zijn erg functioneel (zowel horizontaal als verticaal), want je kunt ze goed bijregelen (stand op mm te bepalen). Je hebt hierdoor precies zoveel privacy als jij wilt! Wil je iets meer inkijk? Of juist minder? Je kunt het zelf allemaal bepalen.

Waar je wel op moet letten is dat je bij jaloezieën (en trouwens ook bij rolgordijnen en vouwgordijnen) rekening ermee moet houden dat het gemonteerd wordt boven het raam. Dus als je het raam regelmatig open en dicht wilt doen, dan botst het raam wel tegen de jaloezieën op. Er is veel mogelijk voor raamdecoratie, dus een tip om daar rekening mee te houden en per ruimte in je huis een passende beslissing te maken!

Onderhoud jaloezieën

Het onderhoud is súper makkelijk en daar houden we stiekem allemaal van, toch?! Een tip: doe de jaloezieën volledig dicht, ga eroverheen met een natte doek in een vloeiende beweging. Trek aan de touwtjes tot de houten jaloezieën weer volledig dicht zijn – maar dan in omgekeerde richting. Ga er terug overheen met een natte doek, en…. tadaaaa! Eenvoudig, snel en schoon!

Andere materialen?

Wil je liever geen hout? Bij Inside Blinds kun je ook kiezen voor lamellen. Deze bestaan in heel veel verschillende materialen, zoals aluminium, plastic en zelfs leer.

Voor elke ruimte geschikt

De houten jaloezieën van Inside Blinds zijn geschikt voor elke ruimte! Dankzij de goede afwerking kunnen ze namelijk ook in vochtige ruimtes hangen, zoals de keuken of de badkamer. Bij de badkamer is het wel belangrijk een soort te kiezen die tegen vocht en warmte kan. Een houtsoort moet vochtresistent zijn. Dat geldt trouwens ook voor de bovenbak die bevestigd moet worden: aluminium is hier geschikt voor. Dit roest niet! Stalen bovenbakken daarentegen wel.

houten-jaloezieen-7

houten-jaloezieen-6

Wat vind jij van houten jaloezieën? Ik ben heel benieuwd! Liefs, Numai.

houten-jaloezieen-4

Dit is een gesponsord bericht.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Gietvloer praat!

In deze blog wordt meer verteld over gietvloeren bij bloggers Karin en...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *