Macramé

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: macramé decoratie. Mocht je het niet kennen, macramé is een handwerktechniek waarmee je door middel van het knopen van draden een bepaald patroon creëert.

Macramé is ontstaan in de 13e eeuw door de Arabieren. Zeelui ontdekte deze techniek in China en zij namen het weer mee naar Spanje waar het zich daarna snel verspreidde door Europa.

bron-modernmacrame1

Jarenlang vond iedereen macramé een beetje tuttig maar eind 2014 werd deze trend weer nieuw leven ingeblazen op de catwalk en in de interieurwereld. Sindsdien zie je deze trend nog steeds overal terugkomen.

Processed with VSCOcam with f3 preset

Tegenwoordig kennen we de macramé trend in verschillende varianten. Mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de plant hangers en de muur hangers.

Naast de plant en de muur hangers zijn er nog meer variaties zoals macramé kussens, lantaarns, kleedjes en droomvangers.

bron-modernmacrame3

bron-modernmacrame4

Macramé is goed te combineren met elke interieur stijl omdat het in verschillende vormen en kleuren te krijgen maar ook zeker te maken is. Hoe leuk is het als je je eigen macramé plant- of muurhanger hebt gemaakt? Via Pinterest vind je veel verschillende DIY ideeën voor macramé.

Hieronder zie je nog meer macramé inspiratiebeelden.

bron-modernmacrame5

bron-modernmacrame6

bron-modernmacrame7

bron-modernmacrame8

bron-modernmacrame9

bron-modernmacrame10

Alle foto’s komen van https://modernmacrame.com/. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke gordijnen passen bij jouw interieur?

Naast dat gordijnen verduisteren en zorgen voor privacy willen we natuurlijk ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *