Maatwerk blokhutten van topkwaliteit

Inspiratie tijd: 4 minuten

  Wanneer ik het woord ‘blokhut’ hoor, dan moet ik gelijk denken aan een sfeervolle, gezellige tuin. Een blokhut brengt veel sfeer met zich mee, vooral door het hout! Je kunt er een heerlijke zitplek mee creëren, maar het heeft nog meer voordelen. Wij hebben de mooiste blokhutten gespot bij Houtplaza. Al eerder schreven we over de mooie producten van hen, maar vandaag lichten we graag de blokhutten uit. Let’s go! 

Voordelen

Laten we eens beginnen met kijken naar de voordelen van een blokhut. De belangrijkste twee voordelen vind ik, is dat het overal bij past en dat je het voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Een plek om te zitten (Als je kiest voor een blokhut met een deel dat overdekt is), een plek om spullen in op te bergen of misschien wil je wel een muziekstudio in je tuin creëren. Kortom: veel mogelijkheden. Een ander voordeel is dat blokhutten in de winter warmer blijven en in de zomer juist koeler. De bouwmaterialen van de blokhut zorgen hiervoor. Ideaal! Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de weersomstandigheden, want de blokhut is bestendig tegen regen, zon, sneeuw en ga zo maar door. En, verder: jij kunt het precies zo samenstellen als je voor ogen hebt. Altijd de juiste blokhut, passend bij jouw tuin dus. 

Waar plaats je de blokhut?

Je kunt de blokhut op verschillende plekken in je tuin plaatsen. Misschien wil je het in een hoek, zodat de rest van je tuin vrij blijft. Maar het kan ook zo zijn dat je een grote tuin hebt en de blokhut juist wat centraler wil neerzetten. 

Welke indeling kies je? 

Zoals ik al vertelde, kun je een blokhut precies zo samenstellen als jij wil. Wil jij een blokhut waar je gezellig met een tafel en stoelen onder kunt zitten? Of wil jij liever een blokhut met dichte deur? Of wil je het wellicht allebei? Ook dat kan! Bij Houtplaza zijn de mogelijkheden oneindig. 

Maatwerk

Niet elke tuin is hetzelfde en ook de smaak van een blokhut kan erg verschillen per persoon. Gelukkig kun je tegenwoordig veel op maat laten maken en zo ook bij Houtplaza. Zij zijn dé maatwerk specialisten! Ongeveer 90% van de producten die zij maken is maatwerk. Doordat zij een eigen fabriek hebben kunnen ze alles leveren naar wens. Ideaal: er worden geen extra kosten berekend voor maatwerk! Hier vind je dus maatwerk voor de prijs van een standaard model. 

Bouwsysteem

Het fijne aan de bouwsystemen bij Houtplaza vind ik dat zij geen schroeven gebruiken! Dit doen zij om de natuurlijke werking van het hout te houden. Maar ook is het erg handig voor de kleine kids. Er zal namelijk nooit een schroef uitsteken. Erg veilig dus ;-). Nu vraag je je vast af: ‘Geen schroeven? Hoe staat de blokhut dan zo stevig? Houtplaza heeft drie verschillende bouwsystemen:

  • Het klassieke, rustieke blokhut-systeem met molenwiek-hoekverbindingen;
  • Het Prima-systeem met stompe hoeken;
  • Het nieuw ontwikkelde Pro-Systeem met moderne en robuuste hoekpalen.

Hierdoor staan de blokhutten erg stevig en stabiel. Geen zorgen dus!

 

Welke blokhut past bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten blokhutten. Maar welke past nu eigenlijk bij jou en jouw tuin? Wil jij graag lekker onder de blokhut zitten en er een gezellige plek van maken? Dan is deze onderstaande blokhut echt iets voor jou. Dit is een lange blokhut en hier kun je bijvoorbeeld een mooie ronde tafel onderzetten met wat stoelen eraan. Maak het helemaal af om er wat persoonlijke accessoires aan toe te voegen.

 

Wil jij een plek waar je kunt relaxen, maar ook waar jij wat spullen in kunt leggen? Kies dan voor een blokhut waarbij je beide hebt! Leg bijvoorbeeld in het tuinhuisje wat stoelen, kussens etc. Dit kun je gemakkelijk uit het huisje halen wanneer je het nodig hebt. Of maak er een leuke werkplek van. Je kunt je altijd even terugtrekken en hier lekker ongestoord in werken. 

  

Toch is mijn favoriet deze onderstaande blokhut. Je hebt hier enorm veel ruimte in het huisje, maar kunt er ook voor kiezen om beschut onder het afdakje te zitten. Super handig als het regent bijvoorbeeld of de zon juist schijnt en je in de schaduw wil zitten. 

Duurzaam

Bij Houtplaza vind je producten van kwaliteit die ook nog eens duurzaam zijn. Duurzaamheid staat erg voorop bij Houtplaza en zij kopen daarom alleen hout bij PEFC/FSC gecertificeerde hout-leveranciers. Doordat zij moderne technieken gebruiken beperken zij het afval en hergebruiken restafval. Daarnaast planten zij voor iedere gekapte boom 1,2 nieuwe bomen. Persoonlijk denk ik dat het goed is om als consument hierbij stil te staan en om een ‘duurzame’ keuze te maken als het gaat om een blokhut aanschaffen.

Wil jij meer weten over de mooie blokhutten van Houtplaza of wil jij zelf een blokhut samenstellen door echte maatwerk specialisten? Neem dan een kijkje op de site en stel gerust al jouw vragen. Zij staan klaar voor jou! Liefs.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Tuin gericht wonen

Wauw! Mijn eerste blog voor Furnlovers online, hoe gaaf?! Ik ben erg blij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *