Maak je tuin zomerproof!

Inspiratie tijd: 3 minuten

We hebben nu al zoveel mooie zonnige dagen gehad, maar de zomer is nog niet eens begonnen. Dat belooft dus wat ;-). Vooral nu we allemaal thuis zitten is de tuin een heel belangrijk onderdeel. Je wil toch even genieten van de buitenlucht en kunnen relaxen in de zon. Tijd dus om te tuin aan te pakken! In deze blog lees je hoe je gemakkelijk je tuin zomerproof maakt. Let’s start!

Opruimen

Na een lange winter is het eindelijk tijd om iets te doen aan de tuin. Ga er dus goed doorheen met de bezem en haal al het onkruid, takken en bladeren weg. Maak alle tuinmeubelen goed schoon en zet wellicht nieuwe, leuke planten in de tuin! Op die manier staat het gelijk erg fris en nieuw. Creëer die gezellige jungle in jouw tuin!

Maak een plan

Wanneer je de tuin aan gaat pakken is het belangrijk om eerst een goed plan te maken. Wat zijn jouw wensen en wat wil je graag in je vernieuwde tuin hebben staan? Wees dus niet impulsief, maar ga er eens goed voor zitten. Kijk eerst naar inspiratie online en bekijk dan wat er mogelijk is in jouw tuin. Tip: Het is erg leuk om een stukje groen in de tuin te hebben, maar ook een deel bestrating is erg handig én mooi. Hier kun je lekker op zitten met een loungeset bijvoorbeeld. Zorg dus dat je goed kijkt naar de verhouding hiervan. Erg leuk om bijvoorbeeld een mooi terras te maken met houten vlonders! Reliëftegels zijn helemaal in en geven een natuurlijke look aan de tuin. Bij Houtplaza heb je enorm veel keuze als het gaat om houten vlonders.

 

Houten schuttingen

Het is ook goed om te kijken naar je huidige schutting. Is deze al verouderd of staat er nog geen goede schutting? Kies dan voor een mooie schutting van hardhout. Dit hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bosgebieden en heeft een mooie roodbruine uitstraling en een eigen dynamiek. Prachtig om zo’n schutting te hebben staan, want het brengt gelijk veel sfeer met zich mee. Bij Houtplaza kun je kiezen uit een ‘normale’ of een speelse variant. Heb jij achter je tuin een mooi bosgebied of mooi uitzicht? Dan kun je ook kiezen voor een lage schutting! Zo kijk je lekker weg als je in de tuin zit.

Zitplek creëren 

Niets is fijner dan heerlijk genieten in je eigen tuin. Ook hier wil je daarom een lekker plekje maken waar je kan zitten. Een overkapping is hier geschikt voor. Op deze manier kun je buiten genieten, maar toch beschut zitten. Ook ideaal wanneer je in de avond nog gezellig wil relaxen met vrienden of familie. Extra leuk: maak een buitenkeuken. Want wat is nou lekkerder dan buiten koken en eten in je eigen tuin? Kies bijvoorbeeld een goede barbeque waar je ook op kan grillen (handig voor de groenten).

Een andere mogelijkheid om een comfortabele plek te creëren in je tuin is om een blokhut te plaatsen. Je kunt hier een leuke ronde tafel onder zetten met wat stoelen eraan. Of zet er een heerlijke loungeset onder. Het is meer wat het mooiste uitkomt in jouw tuin en waar je voorkeur naar uitgaat. Speelgoed, tuingereedschap, kussens voor de stoelen en dergelijke kun je gemakkelijk opbergen in het tuinhuisje. Hieronder zie je een mooi voorbeeld!  Je kunt ook kiezen voor een overkapping aan je huis en ook een blokhut in je tuin. Op die manier heb je twee zitplekken en kun je (wanneer je rust wil) even een momentje voor jezelf pakken ;-).

Ik ben heel benieuwd hoe jij jouw tuin gaat aanpakken. Laat het ons weten in de reacties! Wil jij nog meer tuin inspiratie zien? Bekijk dan eens de website van Houtplaza. Succes!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Werkplekken

Het is weer tijd voor een nieuwe Inspiration Wednesday. Deze keer ga...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *