Maak het lente met planten en bloemen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Februari… De maand van grijze dagen, twijfelachtige sneeuwbuien en vrieskou. Heel af en toe laat het zonnetje zich zien, maar de eerste voorjaarsdag voelt nog mijlenver weg. Hoe creëer je dan toch alvast een subtiele lentesfeer? Tijd om je huis op te fleuren met bloemen en plantjes!

De tulp

tulpen mooiwatbloemendoenBron: instagram.com/mooiwatbloemendoen

Tulpen! Een grote bos is prachtig, maar subtiele kleintjes kunnen ook veel doen voor je keukentafel/nachtkastje/bureau. De tulp staat bekend als dé voorjaarsbloem en is kleurrijk, typisch Hollands en niet duur. De bloemen groeien in de vaas nog een aantal centimeters door, dus kies een mooi exemplaar ‘op de groei’.

De cactus

hema cactus
Bron: instagram.com/hemanederland

Ik ben absoluut verliefd op deze hartjescactus van HEMA. Hij is klein, schattig, praktisch (ook niet onbelangrijk) en geeft me het frisse lentegevoel. Het enige wat hij nodig heeft is af en toe een klein beetje water en je krijgt er een heleboel liefde voor terug.

De freesia


freesia mooiwatbloemendoen
Bron: instagram.com/mooiwatbloemendoen

De freesia brengt licht in huis. Deze bloem laat een heerlijk subtiel parfumgeurtje achter en staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en onschuld. Hij is verkrijgbaar in vele kleuren en biedt daardoor veel mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtige vintage look mee creëren in je interieur, maar je kunt ook kiezen voor een verrassende en vernieuwende kleurencombinatie.

De vetplant

brainy days vetplant
Bron: instagram.com/brainydays

Niet gezegend met groene vingers maar wel liefhebber van mooie (grote) planten in huis? Dan is de vetplant jouw redding. Deze ‘eeuwig levende’ plant kun je in mega formaat aanschaffen maar is ook ideaal als bescheiden eye catcher. Hij wordt nóg leuker in een muurhanger als deze van Brainy Days.

De medinilla

medinila intratuin
Bron: instagram.com/intratuin_nederland

De medinilla is een echte blikvanger in je interieur. Deze kamerplant heeft maar een klein beetje water nodig en bloeit het beste voor het raam (in de vensterbank of – als je gezegend bent met ramen van de grond tot het plafond – op de vloer). De mooie bladeren en hangende knoppen geven je huis een frisse lenteboost.

Aan de slag!

Beginnen de voorjaarskriebels al te komen? Vergeet die koude en grijze dagen, plan een dagje bloemenmarkt of tuincentrum en verwelkom de lente in je huis. Enjoy!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Het resultaat van de babykamer

De afgelopen tijd hebben jullie het een en ander voorbij zien komen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *