Lentekriebels!

Inspiratie tijd: 4 minuten

De lente is begonnen en dat betekent: lentekriebels! Stephanie vertelt je dan ook graag meer over leuke ideeën voor in de lente! 

Massaal gaan we op zoek naar nieuwe bloemen en planten voor in de tuin en voor in je huis.
We krijgen zin om ons interieur opnieuw in te richten, een nieuw likje verf op de muren te doen en nieuwe accessoires in huis te halen om het helemaal af te maken.

Zelf vind ik niets leuker dan het begin van de lente, alle bloemen staan in de bloei en het lekkere weer komt er langzaam aan! Ook weet je dat de zomer niet heel lang meer op zich laat wachten en dat betekent meestal; op vakantie! Op Pinterest en Instagram zie je steeds meer feeds voorbij komen in het ‘’thema’’ lente. Inspiratie genoeg dus!

bron vt wonen2

bron stylecaster

Pastel tinten, een tijdloze trend waar je tijdens de lente niet omheen kunt.
Het fijne aan pasteltinten vind ik dat het niet schreeuwt om aandacht, ze vallen op een subtiele manier op in je interieur. De frisse en fleurige kleuren geven je interieur een lekkere zomer boost! Weg met de donkere winter kleuren!

Verwerk de pasteltinten door een nieuw fris likje verf op de muur of door kleurrijke accessoires in te slaan! Ook is pastel erg goed te combineren met bijvoorbeeld koper, maar ook zeker met natuur producten en/of tinten!

bron frenchyfancy

bron thehouseofsmiths

Als je de lente in je huis wil halen hoeft dat zeker niet altijd alleen maar door grote veranderingen zoals een nieuwe kleur op de muur, dit kan ook heel gemakkelijk door je “winter” accessoires te vervangen door vrolijke en kleurrijke spulletjes.

Denk bijvoorbeeld aan “De big old cactus” (verkrijgbaar bij My interior musthaves), een bloemenvaas in vorm van een cactus. Super leuk om zo in je woning neer te zetten, maar ook zeker om te combineren met een fris en fleurig bloementje erin! Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn de zogeheten “lightboxen” met daarop een leuke quote. Het geeft net dat beetje extra licht in je kamer en is goed te combineren met andere accessoires.

Eerder noemde ik al de pasteltinten, perfect om de lente in je huis te halen door bijvoorbeeld een pastel roze plaid, kussentjes of verschillende pastel kleuren vaasjes. Persoonlijk vind ik pastel gecombineerd met wit tinten het mooist, omdat het dan de pastel kleuren zo goed naar voren komen.

lightbox-lichter

big-old-cactus

Vind je het nog steeds lastig om je interieur een beetje op te fleuren nu de lente en de zomer er aan komen en heb je een lege wand in de kamer waar je je eigenlijk geen raad mee weet?

Denk dan eens aan je leukste foto’s van bijvoorbeeld een mooie vakantie en combineer deze met schilderijtjes met inspirerende quotes of zomerse afbeeldingen om een leuke en speelse wand te creëren.

Als je aan de slag gaat, denk dan vooral aan kleur! Ga hier niet te ver in maar weet precies de goede balans te houden tussen kleur en neutraal waardoor je de perfecte match krijgt!

bron blog.blinds.com

bron thelittledesigncorner

bron passion shake

bron planete - deco

bron homedit

Haal de lente in je huis & geniet er van!

See you next time!

X Stephanie

Click on picture for source.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Maak jouw interieur persoonlijk met posters

Als het gaat om een interieur, vind ik het altijd erg belangrijk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *