Last van hard water? Zo voorkom je het!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Misschien lees je deze titel en heb je nog nooit gehoord van hard water of wellicht heb je hier wel enorm veel last van. Hard water kan namelijk voor veel problemen zorgen in huis. Denk aan veel kalk, geïrriteerde huid en veel meer. Daarom leggen wij in deze blog uit wat je hiertegen kunt doen. Let’s go! 

Wat is hard water precies? 

Hard water is water dat kalk bevat. Het bestaat uit magnesium en calcium en het kalk ligt vaak op de bodem (van ons drinkwater). Het regenwater valt neer en zakt naar de bodem. Hier lossen dan kleine beetjes kalk op in het water en dat water wordt later naar boven gepompt om het te gebruiken als drinkwater. Dit beetje kalk is niet schadelijk voor de gezondheid, maar wel kun je het verschil proeven tussen hard water en zacht water. Echt hard water komt eigenlijk nergens voor, omdat waterleveranciers vaak het drinkwater al voor een deel ontharden. Het nadeel van hard water is wel dat er een laagje kalk blijft zitten in de waterkoker, douche of een wasmachine bijvoorbeeld. Dit kan wel gevolgen hebben voor je gezondheid! Je kunt enorme last krijgen van een jeukende of droge huid na het douchen en dat is absoluut niet wat je wil.

Huidproblemen

Zoals je net al kon lezen heeft hard water effect op een waterkoker bijvoorbeeld, maar dus ook op jouw huid. Bij sommige mensen heeft het meer gevolgen dan bij de ander. Doordat de zouten uit het water de huid uitdrogen en doordat je bij hard water meer shampoo nodig hebt wordt de huid nog meer belast. Wanneer je al last hebt van eczeem of psoriasis worden de klachten juist erger. Daarnaast zorgt hard water voor uitdroging van de huid, waardoor dit ook voor ouderen mensen vervelend kan zijn. 

Zo voorkom je hard water

Je kunt blijven poetsen, poetsen en nog meer poetsen, maar dat lijkt mij erg vervelend en het kost daarnaast heel veel tijd. En zeg nou eerlijk… wie heeft er zin om zoveel schoon te maken? ;-). Een hele handige oplossing voor hard water is daarom een waterontharder! Ken jij de waterontharder al? Een waterontharder zorgt er namelijk voor dat calcium en magnesium worden tegengehouden. Hierbij kan de kalk niet hechten aan de leidingen. Dit is simpelweg de makkelijkste manier om hard water te voorkomen. 

Waterontharder

Een waterontharder is dus essentieel in huis. Wij hebben al even wat voorwerk voor je gedaan, zodat jij niet helemaal hoeft uit te zoeken welke waterontharder je moet kiezen. De Amfa4000 is geschikt voor in ieder huis. Deze waterontharder kost €169,- en wordt gratis bezorgd! Daarnaast kun je altijd met je vragen hier terecht, want zij helpen je altijd graag verder. Neem vooral even een kijkje op de site voor meer informatie. 

Hopelijk weet je na het lezen van deze blog hoe je je huis kalkvrij kunt houden. Succes!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming… Misschien ben je er al bekend mee, misschien ook...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *