Kies met deze tips de juiste bureaustoel

Inspiratie tijd: 3 minuten

Zit je veel op kantoor of werk je vaak thuis? Dan is een goede bureaustoel erg handig! Je zithouding is daarbij het belangrijkste punt. En nu is het zeker niet het een must, maar wel fijn als die stoel dan ook een beetje in je interieur past. Omdat er allerlei soorten en maten zijn, is een keuze maken soms aardig moeilijk. In deze blog geef ik je een paar tips om de juiste keuze te maken! Lees vooral verder.        

Houding 

Een goede bureaustoel heeft altijd een rugleuning en het is dan ook belangrijk dat je een volledige rugleuning hebt. Wanneer een bureaustoel niet helemaal je rug ondersteunt, zal je sneller klachten ervaren. Je houding is namelijk wel het belangrijkste om naar te kijken als je een bureaustoel aanschaft. Een andere tip: kies een stoel die je kunt verstellen in de hoogte en hellingsgraad. Dit zorgt voor een goede zithouding en zo krijg je minder snel fysieke klachten.

Waar moet je op letten bij een goede zithouding? 

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten als je de juiste zithouding wil aannemen. 

  • Zit zover mogelijk achter op de stoel; 
  • Zet je voeten plat op de grond;
  • Zorg dat je rug goed ondersteunt wordt door de rugleuning;
  • Ontspan je schouders;
  • Leg je onderarmen op de armleuning;
  • Zorg dat je knieën in een hoek van 90 graden staan.

Aankleden

Als je een goede bureaustoel hebt gevonden voor thuis, maar je vindt het toch nog een beetje saai in je interieur… dan kan je de stoel altijd nog aankleden. Met een leuk kussentje of vachtje maak je het gelijk al een stuk leuker. Plaats onder je bureau nog een mooi kleed en je werkhoek is af. Deze bureaustoel van Cavel design heeft comfortabele softpads aan de rugleuning en het zitvlak. De zwarte leren bekleding geeft de stoel een stoere industriële uitstraling. Love it! 

Op de onderstaande foto zie je de prachtige bureaustoel in een woonkamer setting. Hierbij is de werkplek met de woonkamer gecombineerd. Wil jij ook een werkplek creëren in jouw woonkamer? De stijl van de bureaustoel is hierin bepalend. De woonkamer hieronder is een vrij strakke ruimte: een neutrale tafel, een rustige vloer en verder ook geen drukke kleuren. Zo zie je dat deze bureaustoel hier perfect bij past!

 

Een detail waarin Cavel design zich onderscheidt van alle andere aanbieders is de zwarte gasveer. Vaak wordt hierbij gekozen voor een chromen gasveer. Daarnaast is de stelknop van metaal (in plaats van kunststof) en een platte hendel voor de hoogteverstelling (in plaats van een chromen knop). Dit zorgt toch voor een luxueuze uitstraling. 

 

  


Ben je er nog niet helemaal uit welke bureaustoel bij jouw past? Neem dan een kijkje op de website van Caveldesign.nl: zij hebben een ruim assortiment aan bureaustoelen en voor iedere werkplek wel iets! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Klaar voor het heerlijke barbecue weer?

Ik kan niet wachten op de zomer! Heerlijke avondjes met vrienden buiten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *