Kasten op maat

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ken je dat gevoel? Je koopt een nieuwe kast, maar je loopt tegen de afmetingen aan… Ik in ieder geval wel. Hiervoor heb ik een handige en simpele oplossing: kasten op maat. Maar, waar let je op bij het aanschaffen van een kast op maat? Dat vertel ik in deze blog!

#1. Kies een handige plek

Het ideale van een kast op maat is dat je nooit hoeft te stuntelen met de ruimtes. Het past

namelijk altijd! Je wilt de kamer optimaal benutten. Kies daarom de handigste plek in de kamer om een kast neer te zetten, want een kast op maat kan je het niet zomaar verplaatsen. Om nog meer ruimte te besparen kun je er ook voor kiezen een inbouwkast te laten maken/plaatsen.


Credits: Vtwonen

#2. Kies een kleur die bij jou past

Heb jij een rustig interieur? Kies dan voor een kast in een zachte kleur zoals, (gebroken) wit of lichtgrijs. Heb je meer een robuuste/stoere stijl? Ga dan voor een donkere kleur. Voeg een grote plant en een accentkleur toe om het niet te donker te laten ogen. Op de onderstaande foto zie je een kast waarbij je op sommige plekken in kunt kijken en sommige niet. Ideaal! Zo kun je precies showen wat je wel wilt en wat niet.           


Credits: HOOG

#3. Het juiste foraat

Een van de belangrijkste dingen is dat de kast goed bij de ruimte past. Zorg bij een wat kleinere woonkamer voor een kast zoals op de onderstaande foto. Dit oogt ruim omdat het stuk onderaan dicht is een boven open. Zo heb je toch genoeg opbergruimte! Super handig. Zet er leuke persoonlijke spullen in zoals, plantjes, foto’s en beeldjes. Dit geeft echt een persoonlijke touch aan je interieur.       

Credits: Studio Nest    

Heb je een grote woonkamer? Ga dan voor een kast zoals deze. Het heeft een knusse uitstraling doordat de kast een geheel is. De boeken maken het helemaal af!


Credits: Antonissen interieurbouw

Heb je een vierkante slaapkamer en wil je het liefst een hoekje creëren? Je slaapkamer combineren met een aparte kleding ruimte? Een kast op maat is hier perfect geschikt voor. Je kunt je kleding makkelijk ordenen en het is erg overzichtelijk! Maak er echt een leuk plekje van door het leuk aan te kleden met meubels erbij.


Credits: Ikea

Credits: instagramcom

Heb jij wel een aparte kamer voor je kleding? Maak het dan helemaal af met een grote inloop kast. Zo heb je altijd genoeg plek voor al je kleding, tassen en schoenen.

Ik ben helemaal enthousiast over kasten op maat laten maken! Jij ook?

Liefs, Larissa

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Karwei. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Een sfeervolle inrichting creëren met rolgordijnen

Het is zo lastig om te kiezen wat je voor de ramen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *