Jouw huis als fijne en gezonde plek voor je huisdier

Inspiratie tijd: 3 minuten

Heb jij een hond of kat? Dan wil je vast en zeker dat jouw huis een fijne en gezonde plek is voor jouw huisdier. Een plek waar ze zich veilig en geborgen voelen, waar ze ook lekker kunnen spelen en waar je natuurlijk ook kunt pronken met de leukste katten- en honden accessoires. Een stoere mand, een gave voerbak en je lieve kat/hond zelf natuurlijk. 😉 In deze blog vertellen we meer over hoe jij het leven van jouw kat of hond nog comfortabeler en gezonder kunt maken. 

Zelf heb ik nu drie jaar een Britse Korthaar, met de naam Gin (want wij houden van Gin Tonics ;-)). Het is een superlieve, rustige kat. En, in dat rustige zit het ‘m nou juist… Want het is belangrijk dat ik hem goede voeding geef. Het is niet zo dat hij de hele dag door heel het huis rent, maar hij kiest juist liever een plekje op de bank, in zijn mand of vensterbank. Daardoor vind ik het belangrijk dat hij niet alleen de goede voeding krijgt, maar ook fijne slaapplekjes heeft én dat hij genoeg beweging krijgt. Hieronder heb ik in ieder geval alvast een aantal tips voor je! 

Genoeg beweging

Heb jij een drukke kat (of hond natuurlijk!)? Dan is het al fijn dat hij/zij genoeg beweegt. Plan daarom ook even een rustmomentje in. Een klein snackje en even liggen bijvoorbeeld. Heb je, net als ik, een rustig (of ook wel lui) huisdier? Creëer dan juist voldoende beweging! Een leuk speeltje, lampje… Wij zijn net verhuisd en nu mag Gin in onze achtertuin, wat hij superleuk vindt. Heb je een hond? Probeer dan tijdens het wandelen soms heel eventjes het tempo iets te verhogen. Of loop een iets groter rondje! 

De juiste voeding 

Aan het begin van dit artikel vertelde ik al even dat het belangrijk is om de juiste voeding te hebben voor je hond/kat. Zo kwam ik in aanraking met CaroCroc. De honden- en kattenbrokken van hen staat voor een goede kwaliteit tegen een eerlijk prijs. Ik vertel je er graag meer over! 

De brokken zijn 100% natuurlijk. Zo worden er alleen hoogwaardige ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Doordat de producten een uniek eiwit- en vetgehalte hebben, is het helemaal afgestemd op de energiebehoefte van jouw viervoeter. 

CaroCroc brokken worden gemaakt in Nederland, namelijk in hun eigen fabriek in Veghel. Ook is daar hun onderzoeksafdeling gevestigd. Er is dus altijd goed zicht op de kwaliteit van de producten.  

Maar hoe weet je nou precies wat de energiebehoefte is van jouw huisdier? Je kunt deze bepalen aan de hand van drie pijlers: de levensfase, lichaamsconditie en activiteitsniveau. Op elke verpakking staat het eiwit- en vetgehalte weergegeven als percentages. Zo hebben ze een mooi voorbeeld op hun website staan: het product CaroCroc Original. Je ziet op de verpakking 23/12 staan. Dit betekent dat het product 23% eiwit en 12% vet bevat.

En, de levensfase? In welke levensfase zit jouw huisdier? Jonge dieren hebben namelijk een hele andere behoefte dan oudere dieren! Hieronder vind je een handig schema. 

 

Wil je meer lezen over de twee andere pijlers om erachter te komen wat de energiebehoefte is van jouw hond en kat? Bekijk dan deze pagina van CaroCroc. 

Gebruik de brokjeskiezer

TIP! Kijk eens naar de brokjeskiezer van CaroCroc. Superhandig! Op deze manier weet je welke brok je nodig hebt en wat de energiebehoefte van jouw hond of kat is. 

Extra leuk: binnenkort komt er een winactie online i.s.m. CaroCroc, dus houd onze Instagram in de gaten! Ga jij de brokken van CaroCroc ook eens proberen? Ik ben heel erg benieuwd! 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een unieke salontafel in de woonkamer

Binnenkort gaan we verhuizen en daarvoor ben ik natuurlijk al op zoek...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *