Je tuin opvrolijken met bloempotten en plantenbakken

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wat een verschil is er gelijk als de zon schijnt, vinden jullie niet? Het ziet er allemaal een stuk gezelliger en vrolijker uit. Uiteraard wel met het nodige onderhoud, want anders zijn die leuke planten niet meer zo leuk. ūüėČ In deze blog wil ik jullie meer vertellen over hoe je jouw tuin kunt opvrolijken met bloempotten en plantenbakken. Onderhoudsvriendelijk, een mooie uitstraling en uniek. Met deze woorden in mijn hoofd ben ik op zoek gegaan. Lees je mee?

De tuin of het balkon gezellig maken

Een sfeervolle tuin of gezellig balkon willen we allemaal wel. Maar hoe zorg je hier nou voor? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten. 

1. De ruimte

Een balkon of tuin kan aardig verschillen in formaat. Ik heb zelf bijvoorbeeld een klein balkon en ik probeer de ruimte goed te benutten. Speciale balkonbakken voor de planten zijn ideaal. Een grote tuin? Dan kun je ook groots uitpakken. Niet alleen een balkon of tuin kun je extra aankleden. Wat dacht je van de voordeur? Kijk maar hieronder! 

2. Kleuren

Ik zie vaak dat men kiest voor alleen neutrale bloempotten of plantenbakken. Dat snap ik maar al te goed, maar toch staat het ook erg leuk als je kiest voor wat meer kleur. Kijk eens hoe leuk en gezellig dit eruit ziet?! Ik kwam deze plantenbakken tegen bij Haxo.nl. En, weet je wat extra mooi is aan deze plantenbakken? Ze zijn recyclebaar en dus milieuvriendelijk. 


3. Verschillende hoogtes

 Om er een speels geheel van te maken is het extra leuk om ook rekening te houden met verschillende hoogtes. Hang bijvoorbeeld een plant op in een hangpot! 

4. Maak een statement

Of je nou een grote of kleine tuin, een mega dakterras of een klein balkon hebt… kies voor een blikvanger en maak een statement. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een gave regenton, of een zwarte, strakke plantenbak. 


5. Wissel af

Om ervoor te zorgen dat je nog lang niet bent uitgekeken op een bepaalde plant, de setting van je tuin of de kleuren die je gebruikt… raad ik je aan om te kiezen voor verschillende plantenbakken en bloempotten. Zo kun je de ene keer die ene boom bij de voordeur zetten, daarna in de achtertuin… en ga zo maar door. Op deze manier kun je elke keer weer afwisselen en heb je nog lang plezier van je aankopen! 

Onderhoud is belangrijk! 

Zoals ik de blog al begon is het belangrijk om alle planten en je hele tuin goed te onderhouden. Het onkruid op tijd weghalen, de planten voldoende water geven.. Zo heb je lang plezier van een mooie, groene/gekleurde tuin! Bij Haxo.nl kwam ik veel mogelijkheden tegen voor tuinbewatering. Een handige tuinslang, slangenwagen, muurhaspels en meer.

Wil je meer leuke plantenbakken, bloempotten en meer zien? Je vindt het allemaal bij Haxo.nl. Zowel mooie accessoires voor in de tuin, als gereedschap en verdere musthaves voor het onderhouden van je tuin. Neem je ook een kijkje bij Haxo.nl? Succes en veel plezier van jouw tuin! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

4 tips om het in je slaapkamer aangenamer te maken

Iedereen wil goed kunnen slapen in zijn of haar eigen slaapkamer. Daarom...
Read More

1 Comment

  • Onderhoud is inderdaad belangrijk. Ook voorkom je hiermee dat je tuin snel gaat verwilderen. Mijn tuingereedschap heb ik op een gemakkelijke plek liggen, zodat ik tussendoor en in mijn vrije tijd wat tuinonderhoud kan plegen en mijn gazon en planten kan bewateren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *