Interieur inspiratie; Binnenkijken bij Ankie en Edwin

Inspiratie tijd: 3 minuten

Interieur inspiratie kun je op veel manieren opdoen. Zelf haal ik veel uit de interieurs van anderen. Daarom zijn binnenkijkers zo leuk.

Na iets meer dan 1,5 uur rijden kom ik aan in Bergen. Wat een mooi huis! Voor de beeldvorming: Je komt aanrijden over een polderweg, langs een golfbaan. Langs de polderweg staan vrijstaande huizen. In één daarvan wonen Edwin en Ankie. Edwin is ontwikkelaar van beroep en Ankie heeft een kledingzaak FAR OUT. Sinds oktober 2018 mogen zij hier wonen.

Het huis heeft een complete metamorfose gehad. Sinds de bouw in 1988 was er niets aan gedaan en de inrichting was gedateerd en hokkerig. Van juli tot oktober hebben ze druk verbouwd en in oktober konden ze intrekken aan de Kogendijk. Samen met hun honden Tom en Fin.

Bij binnenkomst zie je meteen dat de verbouwing met aandacht is aangepakt. Ik stel Ankie een paar vragen om inspiratie op te doen voor de volgers van Furnlovers.

Hoe zou je je huis en de ligging omschrijven?

Landelijk, maar met alle gemakken op 5 minuten fietsen. The best of both worlds. Het prachtige uitzicht over de waterberging van Bergen NH is uniek.

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?

Veelal van internet, Pinterest is geweldig! Maar ook uit bladen, bij vrienden en wanneer ik voor werk andere (buitenlandse) steden bezoek.

Hoe zou je je interieurstijl omschrijven?

Mijn interieurstijl omschrijf ik zelf als een mix van modern en natuurlijk. Ik hou van natuurlijke materialen. Een laminaat vloer zou ik bijvoorbeeld nooit kiezen. Meubels het liefst neutraal en tijdloos zodat ze lang meegaan. Wat betreft meubels natuurlijke materialen als hout, marmer, linnen, staal e.d. Ik ben gek op bijzondere lampen.

Omdat dit huis een modern gebouwd huis is met wolfskap, kozen we ervoor het geheel iets moderner te maken. Dat past bij de bouwstijl van het huis. Ons vorige huis was een grachtenpand uit 1906. Daar stonden nagenoeg exact dezelfde meubelen maar anders geplaatst en gestyled. Daardoor oogde het geheel anders.

Wat is je favoriete ruimte in je huis & waarom?

Mijn favoriete ruimte is de keuken, het is er prachtig licht. Het uitzicht verveelt nooit.

Heb je een lievelingsmeubelstuk in huis?

De lampen in de keuken en de lamp boven de ronde tafel. Tom Dixon Copper Shade. Zo heb je altijd sfeer in huis als het donker is. De Dear Indigo lamp van Moooi is voor de een prachtig en voor de ander afschuwelijk. Opvallend is hij in elk geval en hij heeft weinig nodig om er echt uit te springen.

Heb je een meubel of accessoire waar een verhaal aan vast zit?

De 4 stoelen die ik van mijn overleden opa heb gekregen. Deze verhuizen altijd mee. Inmiddels zijn we zover dat ze opnieuw bekleed moeten worden, maar ik kom er niet uit hoe. Dus staan ze nog steeds in originele staat in huis.

Kun je de mensen die na het lezen van dit artikel geïnspireerd zijn, en aan de slag willen met hun interieur, een tip geven?

Investeer in mooie en goede verlichting. Daarmee bepaal je de sfeer in huis. Tijdens de verbouwing startten we met een nieuwe indeling voor het huis, daarna maakten we meteen een lichtplan. Haal karakter in huis, door niet voor complete sets te kiezen. Combineer!

Zoals jullie aan de foto’s zien is de verbouwing erg goed gelukt. Van de hal tot de keuken tot de badkamer in de ouderslaapkamer. Prachtig. Spreekt de interieurstijl je aan? Bekijk de foto’s die ik maakte goed en neem het interieuradvies van Ankie ter harte.

Heb jij zelf ook een prachtig interieur en lijkt het je leuk als ik bij jou kom binnenkijken? Laat het me in de comments weten, dan neem ik contact met je op.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Trends op het gebied van eetkamerstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Dan is het slim om...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *