Inspiratietips voor je studentenkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Regelmatig schrijven gastbloggers een artikel op Furnlovers. Hierin worden de meest inspirerende onderwerpen toegelicht die we graag met jullie delen! In deze artikelen staan leuke tips, weetjes, inspiratie en ideeën omtrent wonen en interieur. Deze week stellen wij aan jullie voor: Carlijn van Zutphen. Een student van 20 jaar die jullie graag handige tips geeft voor een kleine studentenkamer. Want als iemand weet hoe het is om studente te zijn, dan is Carlijn dat wel! 😉 Wie weet kan jij het ook wel toepassen op jouw (studenten)kamer.

Handige tips voor de studentenkamer
Net als vele ben ik een studentje met een klein budget voor een kleine kamer, maar geen zorgen! Na wat research heb ik alle tips en tricks voor jullie verzameld, waarmee jouw kamer zo op een magazine cover kan!

Investeer in een eyecatcher
Door te investeren in één echte eye-catcher verander je de indruk van je gehele kamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie designer stoel of strakke bank. Ook is een handige tafel een goed idee om wat meer aan uit te geven. Kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk! Door één item in je interieur te hebben die er mooi en duur uit ziet, krijgt je gehele kamer een hoger style gehalte! Wat dachten jullie van deze mooie (toch best budget vriendelijke) fauteuil?

bodilson__stoel-chill_extra55601_large_1_

Laat je kamer groter lijken
Als je dan al niet zoveel ruimte hebt, wil je je kamer natuurlijk niet nog kleiner laten lijken dan dat hij is. Hij moet juist groter lijken! Hiervoor zijn drie dingen enorm belangrijk.

Tip 1: zorg dat je meubels uitkiest waarvan de onderkant open is. Ga dus niet voor een bank of een bed die tot de grond komt, maar juist met zichtbare poten er onder! Dit geeft een open indruk waardoor de hele ruimte groter lijkt!

Tip 2: ga niet voor minuscule meubels. Door kleine meubels bespaar je misschien wel net die paar centimeter extra, maar je benadrukt ook hoe klein je kamer is. Ga dus juist voor grotere meubels! Hoewel maatje XXL natuurlijk wel wat overdreven is.

Tip 3: hang je gordijnen hoog en iets langs je raam. Dit geeft de indruk van grotere ramen wat weer invloed heeft op hoe groot de ruimte lijkt. Dit heeft te maken met de hoeveelheid licht en openheid.

dd

Gebruik je ruimte slim
Ruimte is schaars en dus moet je hier slim mee omgaan. Door je kamer helemaal vol te bouwen lijkt hij alleen maar kleiner. Ga dus voor multifunctionele meubels, zodat je er zo min mogelijk hoeft neer te zetten! Een handige tip is bijvoorbeeld een uitschuifbare tafel. Hiermee kan je ook nog eens met je vrienden eten en hij functioneert ook prima als bureau! Zelf heb ik naast een uitschuifbare tafel ook een uitschuifbaar bed. Stiekem heb ik hem altijd uitgeschoven staan (want wie wil er nou in een éénpersoons-bed slapen), maar als je met veel mensen bent en dus ruimte nodig hebt kan je hem zo weer inschuiven!

La forma Eyoba

Decoratie maakt het verschil!
Je decoratie bepaalt voor een groot deel de sfeer van je kamer! Vraag jezelf dus eerst goed af wat je wilt uitstralen. Hou je van strak en stijlvol of ga je juist voor kleurrijk? Als je eenmaal weet wat je wilt, kan je opzoek gaan naar de decoratie. Let er hierbij op dat alles goed bij elkaar past, maar niet te veel matcht! Ga je bijvoorbeeld voor paars, kies dan accessoires uit in verschillende tinten paars. Persoonlijk ben ik helemaal gek van de kopertrend! Een goede winkel om budgetproof de beste woonaccessoires te scoren is Xenos. Die hebben altijd wel wat leuks voor iedere stijl!

bolog
Photo by Christina Dueholm. 

Hoe richt jij je studentenkamer in? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen! Ik ben erg benieuwd naar jullie stijl en ideeën!

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Haal de kerstsfeer in huis

Het is toch echt bijna zover… de gezellige decembermaand komt eraan. Dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *