Indigo Darkness

Inspiratie tijd: 3 minuten

Welkom bij mijn eerste blog op Furnlovers! Ik zal mezelf even gauw voorstellen: ik ben Suzan van Schooten en ik ben 21 jaar oud. Naast het bijhouden van mijn eigen Instagram account (@suzan2306), leek het mij ook super leuk om te mogen gastbloggen bij Furnlovers… so here I am! Mijn passie voor interieur is heel groot. Ik heb een opleiding gevolgd en heb tevens mijn eigen interieurbedrijfje, Sterk Stijl opgestart.

Maar genoeg over mij! Ik sta te popelen om zo’n beetje alles wat met interieur te maken heeft met jullie te delen.

Voor nu wilde ik een chique, maar stoere en indringende trend met jullie bespreken. Ik noem hem ‘Indigo Darkness’.

plaatje-1

De titel zegt het eigelijk al; Donkerblauw, maar dan ook écht Donker!

De meeste trends hebben na hun grootste succes vaak een tegenreactie ontwikkeld. Zo ook in de interieurtrends. We hebben de afgelopen tijd en nog steeds veel te maken gehad met zoete pastellen. Dit wordt vaak gecombineerd met een lichte basis en meestal een wat minimalistisch of Scandinavisch design.

‘Indigo Darkness’ is eigenlijk het tegenovergestelde van de pastellen. De donkere indigo kleur zorgt voor een mysterieuze look. Samen met de retro maar ook klassieke invloeden zorgt dit voor een geheel eigenzinnige stijl.

plaatje-2

De donkere kleur is al een eyecatcher opzich, maar ondanks dat, mag je best uitpakken met accessoires! Het is een eigenwijze trend, maar dat geeft ook wel weer een beetje sjeu na al dat wit en pastel. Kies voor accessoires met een metallic uitstraling. Dit staat prachtig bij het blauw en geeft tevens een luxe uitstraling.

plaatje-3

Zoals misschien al een beetje duidelijk was, bij deze trend geldt: More is more! Mocht je het toch allemaal een beetje heftig vinden maar je wilt wel graag deze trend terug laten komen in je interieur, dan kan je het ook anders aanpakken.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een eyecatcher wat alles in één woord zegt.

Denk bijvoorbeeld aan een donkere velvet bank! De dramatische kleur en de klassieke uitstraling van het chesterfield model geven de ultieme betekenis van deze trend.

plaatje-4

En, zijn jullie al overtuigd? Ik in ieder geval wel! Wel ben ik van mening dat je lekker de ruimte moet hebben voor deze trend, dan komt hij toch het best tot zijn recht. Ik droom al weg bij een groot landhuis en dan ‘Indigo Darkness’ als basis… wauw…

Ik hoop dat jullie mijn blog leuk en inspirerend vonden om te lezen, tot gauw!

Liefs,

Suzan

Bronnen: (rededition.com|sfgirlbybay.com|houseenvy.com|mydomaine.com)

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wasparfum: een heerlijke toevoeging aan wasmiddel!

Onlangs kwamen we in aanraking met Wasparfum en we moesten dit gewoon...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *