Hout, hout en nog eens hout!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Meubels kiezen… Het is niet altijd makkelijk om leuke, mooie en eerlijke meubels te vinden. Zelf kies ik het liefst voor meubels van duurzame en natuurlijke materialen. Dit omdat de uitstraling en goede kwaliteit me aanspreken. Onlangs kwam ik Meneer van Hout tegen. En, ik kan je vertellen: de naam klinkt leuk én de meubels zijn ook leuk. Lees je mee?

Meneer van Hout

Meneer van Hout heeft mooie, houten meubels, waaronder eettafels, buitentafels, krukjes, bankjes en dergelijke. Dat natuurlijk allemaal (voornamelijk van) hout. Daarbij worden soms wel andere materialen gebruikt, bijvoorbeeld voor het onderstel van een tafel. Neem hun eiken tafels. Je kunt kiezen voor een robuust model met een wat grover tafelblad. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een wat strakker design met een stalen onderstel. Het is maar net wat jij wilt. 😉

Deze stoere tafel vind ik zelf erg gaaf: de Strook. De combinatie van het houten tafelblad en metalen onderstel zorgt voor een sterk geheel.

strookvanhout-staal03

Als je wat sfeer in je huis mist (doordat je bijvoorbeeld een vrij neutrale kleur op de muur of vloer hebt), dan zal je merken dat een houten tafel al veel doet met de uitstraling! Hout brengt sowieso veel sfeer. Dat geldt ook voor eiken salontafels, krukjes en andere meubels van hout. Erg leuk om de woonkamer mee op te vrolijken.  

upvanhout01

Met hout kun je alle kanten op. Wil je de industriële stijl meer in huis halen? Dan is een tafel met een metalen onderstel een aanrader. Als je liever de natuurlijke, neutrale kant op wilt, dan zou ik kiezen voor een compleet houten tafel, dus inclusief de poten. Dit oogt een stuk rustiger (en natuurlijker) dan een tafel met metalen onderstel. Daarnaast maken stoelen natuurlijk ook een groot verschil! Wat voor een combinatie zou jij maken?  

strookvanhout-staal02

Kortom: Meneer van Hout vind ik een aanrader! Ook nog eens handig: je kunt de afwerking van het tafelbad zelf kiezen! Of je laat ‘m juist onbewerkt!  

boombankje-hozo02

Wat voor een houten tafel (of ander meubel) zou jij wel willen hebben?

Liefs, Mariëlle.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De nieuwste woonaccessoires van Rivièra Maison

Hi you! Leuk dat je deze blog weer leest. We willen je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *