Hoe zorg je voor genoeg opbergruimte?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik mis zelf eigenlijk altijd wel wat opbergruimte in huis. Vooral nu we een kleintje verwachten, moeten we toch wel het een en ander veranderen in ons huis. De logeerkamer (oftewel onze rommelkamer, oeps) wordt de babykamer en dus moest de kamer daar leeg! Maar waar laat je dan al die spullen? Ik ga je er meer over vertellen in deze blog.

Opruimen

Om te beginnen moest ik er toch echt aan geloven om alles op te ruimen. We hebben veel weggegooid en dat scheelt enorm. Ik merkte al snel dat er spullen tussen zaten die we niet tot nauwelijks gebruikten. Dan neemt het alleen maar onnodig plek in beslag! Mijn tip is om er echt kritisch naar te kijken. Zo hadden we ook veel woonaccessoires die we eigenlijk niet gebruikten, dus deze heb ik weggegeven aan vriendinnen. Hierdoor kun je een ander ook nog blij maken!

DIY: do it yourself

Ben je handig (of heb je een handige partner ;-))? Dan kun je op veel plekken in huis extra opbergruimte creëren. Maak bijvoorbeeld onder de trap een kast, waar je spullen kunt opbergen. Ideaal! Of misschien heb je een washok waar je meerdere planken kunt ophangen.

Tijd voor iets nieuws?

En, dan komt het beste gedeelte: misschien is het wel tijd voor iets nieuws! Een nieuwe kast, een leuk wandrek of een stoere tafel met opbergmogelijkheden. Wees creatief! Ik ga mijn wishlist in ieder geval met jullie delen.

#1 Kast met open en dichte delen

Ik heb momenteel een dressoir (helemaal gesloten) en een vitrinekast, maar ik zou zelf nog wel een kast willen die zowel open als gesloten vakken heeft. Hierdoor kun je een aantal woonaccessoires tentoonstellen, maar kun je ook de rommel verbergen. 😉 Bij de kast hieronder is het bijvoorbeeld ook erg leuk om er een plant op te zetten, waarvan de bladeren naar beneden groeien (een soort hangplant). Dan heb je gelijk een speels effect!

Modrava bergkast – Henders & Hazel

#2 Tv-meubel

Momenteel heb ik geen tv-meubel en waar ik tegenaan loop is dat ik de Playstation van mijn vriend niet echt kan opbergen. Dat geldt trouwens ook voor extra afstandsbedieningen, eventuele boekjes en dergelijke. Gelukkig hebben we een kaart van onze provider die in onze tv kan, dus we hebben geen los kastje. Toch zou extra opbergruimte prettig zijn! Onderstaand tv-meubel spreekt me dan ook zeker aan!

Box lowboard – Henders & Hazel

#3 Vitrinekast

Ik heb al een vitrinekast, maar wanneer ik deze zou vervangen, zou ik voor onderstaande kast gaan. Ik vind de combinatie van hout en metaal erg mooi! Ook zijn de poten van de kast leuk. Onze bank heeft dezelfde vorm poten, dus dat is een mooie match.  

Vitrinekast Metalo – Henders & Hazel

Extra tips voor voldoende opbergruimte

  1. Handige indeling

Zorg voor een handige indeling van gesloten kasten. Gebruik bijvoorbeeld manden om alle ruimte te benutten.

  1. Werk de hoogte in

Heb je een kleine ruimte? Kies dan voor hoge kasten, want dit bespaart een hoop ruimte.

  1. Benut ruimte in de meterkast

Veel mensen vergeten deze plek: de meterkast. Maar je kunt hier nog zeker het een en ander in opbergen! Wat dacht je bijvoorbeeld van het voer voor de kat/hond, paraplu’s en extra hanghaakjes aan de deur?

  1. Salontafel met lade

Ook kun je vaak voor meubels kiezen met opbergruimte; superhandig! Kies bijvoorbeeld een salontafel waar je nog wat extra spullen in kunt opbergen.

Hoe zorgen jullie voor voldoende opbergruimte? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
,
More from Larissa Enderink

Landelijke wandhaken

Op zoek naar een leuke manier om keukenbenodigdheden, een leuk plantje, een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *